Kuidas siis nii, kui teised klubid suletud on?

Klubi esindaja Priit Tomp selgitas seda paar päeva tagasi nii, et nad polegi klubi, vaid rohkem nagu platvorm…

Tsiteerime: "Määratlemata end aegunud baar-resto-ööklubi teljel, defineerime end kui meelelahtuse platformi (sic!), mille kandvateks sammasteks on muusika, kunst ja inimesed,” ütles Klubi Studio juhatuse liige Priit Tomp ERRile.

Mida arvab asjast terviseamet: teised ööklubid on kinni, üks hakkab platvormiks ja kõik ongi okei?

Terviseameti põhja regionaalosakonna nõunik Mihkel Näks selgitas Delfile: "Studio avas ennast kui ajaveetmise koha".

Terviseamet suhtles Studio esindajatega enne avamist ning klubist kinnitati, et nad järgivad valitsuse korralduse nr 172 punkti 4 ehk kehtivat ööklubide külastuskeeldu.

Näks kinnitas, et Studio lubas külastajate ohutuse tagamiseks tantsupõrandad sulgeda, samuti on kinni suitsuruum. Klubi vabaõhu-sisehoovi on suurendatud ning see on ümber korraldatud laudade ja toolidega alaks. Tavalisest ööklubist eristab nüüd Studiot peamiselt see, et seal ei saa tantsida. Lisaks on paigaldatud palju informatiivset materjali 2+2 kohustuse jälgimise tagamiseks ja seintele on paigaldatud mitmeid eri punkte desovahendiga.

“Juhul, kui korraldaja suudab tagada need tingimused ehk ei toimu klassikalist „pidu“ ega tantsimist, vaid tegu on meeldiva ajaveetmisega ning tagatud on 2+2 reegli täitmine, siis on ürituste korraldamine lubatud. Hetkel me ei veel tea, kas PPA jõudis eile kohapeal kontrolli teostada või ei. Saame selle info uue nädala alguses,” nentis Näks.

Seega siis täna head pidu Studio platvormil.

Uuel nädalal muutuvad ilmselt leidlikuks ka teised Eesti ööklubid.