Neil Ratner oli laulja isiklik arst 1990ndatel aastatel ja meeste vahel tekkis ajapikku ka lähedane sõprus.

Neil avaldas hiljuti aga raamatu "The Rock doc", kus ta kirjeldab muu hulgas ka Jacksoniga koos töötamist ja kirjutab veidi popkuninga lastekasvatamise meetoditest.

Väidetavalt üritas ta lauljat tema lähedaste suhete koha pealt lastega isegi hoiatada. Samas ütleb arst, et tema ei näinud staari kodus kunagi ühtegi märki, mis viitaks laste seksuaalsele ahistamisele, hoolimata tugevatest süüdistustest, mis tulid hiljuti avalikkuse ette dokumentaalfilmis "Leaving Neverland".

Neil rääkis The Daily Starile: "Ma suhtlesin Michaeliga palju aastaid ja mina tundsin sootuks teistsugust Michaelit, kui see, millisena on teda selles dokumentaalisfilmis kujutatud. Kui ma oleksin tundnud, näinud või teadnud võimalikust laste ahistamisest - ma olen siiski meditsiinitöötaja ja oleksin sellisele asjale lõpu teinud. Ma oleks teinud kindlaks, et sellist asja kunagi enam ei juhtuks, ma oleks sellest võimudele teada andnud ja oma isiklikele suhetele lõpu teinud. See ei ole minu jaoks mingi nali. Mul oli niigi raske töö, kui ma oleks hakanud seda veelgi keerulisemaks tegema asjadega, mis panevad teisi inimesi ohtu ja on ka veel seadusevastased - mitte mingil juhul ei oleks ma sellist käitumislaadi toetanud."

Kuigi arst kinnitab järjekindlalt, et tema ei ole ühtegi ahistamisseika oma silmaga tunnistanud, siis sellegipoolest hoiatas ta popkuningat, et jäädes silma pidevalt lastega ümbritsetuna ei näita teda heast valgusest. "Ma palusin tal istet võtta ja ütlesin: "Ma saan aru, mida sa öelda tahad aga ühiskond ei saa sellest aru." Ta hakkas vastu puiklema, öeldes, et ma ei saa ikkagi asjadest aru ja kõik on korras. Ma ütlesin talle lihtsalt, et see ei ole normaalne. Ma ei suutnud tema käitumist küll muuta, kuid sõbrana ma siiski andsin talle oma muredest ausalt märku."

Karjääri hilisemas staadiumis seisis Jackson silmitsi mitme süüdistusega noorte poiste seksuaalses ahistamises, esimene süüdistus ilmus juba 1993. aastal. 2005. aastal käis staar ka kohtus, kui teda süüdistati 13-aastase vähihaige poisi ärakasutamises.

Hoolimata mitmetele süüdistustele ja kuulujuttudele ei mõistetud Jacksonit kordagi süüdi.