"Tänasel Riigikogu maaelukomisjoni kohtumisel, kus arutleti mürgise glüfosaadi keelustamise üle, avaldas üks komisjoni liikmetest oma rahulolematust. Täpsemalt ütles riigikogulane Igor Gräzin: "Te olete tulnud valesse kohta, me siin ei tegele lendoravate, siniste sitavareste ja muude roheliste kaitsmisega!" Sama riigikogu liige tunnistas, et kuigi tema keemia hinne oli koolis "mitterahuldav" sooviks ta siiski teada, milline keemiline protsess glüfosaadi puhul organismis täpsemalt toimub. Püüame Härra Gräzinile appi tulla ning saata talle vastavasisulist teavet tema e-posti aadressile," kirjutab ökorahvas oma Facebooki lehel, kuhu postitasid ka karikatuuri Gräzinist "sinise sitavaresena".

Mõistagi ei jäänud nali ka Gräzinil endal märkamata ning poliitik diskuteerib meeleldi postituse all pahameelest kantud kodanikega.

"See ongi probleemi koht. Kuidas satub see ollus inimese sisse. (Fotosünteesi osas on pilt selge, aga edasi?) Küsisin seda kolm korda ja vastust ei saanud. Ma ei tee nalja. Olen statistika ja teaduse usku. Pluss, terve mõistus," selgitab Gräzin oma sõnu. "Täpsustan veelkord: ähvardas tulla mitterahuldav. Lõputunnistusel oli mul kolm nelja, keemia ent oli siiski "5" (õp Maila Kivisalu). Edasi: kaitsma peab inimest. Tahaksin korralikku artiklit teemal, millele ei vastatud: kuidas too värk inimesesse satub seeditaval kujul. Ma küsisin ühte asja mitu korda - kas too värk annab leeliselise või happelise reaktsiooni? Just so simple. Siis saanuks ma edasi küsida. Ja ehk aru saanud. (Olgem ausad: keskonnalugudes on palju sharlatanlust, kas ei?) A propos: kes mind vähegi tunnevad, võivad kinnitada: ma olen lihtsasti veendav. Argumentidega. Mitte propagandaga, seda ma oskan isegi! :) Ja veel: ma kardan inimesi, kes pole huumoritunnet, neis võib (aga ei pruugi) peituda sadist - mul on sihuke kompleks, noh."

Kahetsust ei tunne mees aga põrmugi: "Karm on see, et Margus Lepa väljend ei leidnud seda vastuvõttu, mida ta vääris algselt! Õppetund ja hoiatus: kui sa tõsistest asjadest ei räägi igavalt, siis on shanss et läheb nii ja naa. Õnneks läks seekord - nii! Aga võis minna ka naa... :)"

Kreedona märgib Gräzin: "Soft science (pehme teadus - toim.) peaks hoolima inimesest. Maa-elu ja tootmine on vajalikud. Aga tingimused selleks halvenevad. Olgem inimeste poolt!"