The Sun kirjutab, et väidetega tuli välja kogenud ajakirjanik Jose Antonio Saraiva, kellele kuulub Portugalis populaarne ajaleht Sol. Ta avaldas artikli, kus analüüsib, et tütar kadus, kuna tema ema Kate McCann oli seotud Briti salateenistustega. Saraiva on veendunud, et ema ametikoht ja tüdruku kadumine ei saa olla juhuslik kokkulangevus. Ta viitas, et naine kuulus MI5 ehk julgeolekuteenistuse koosseisu. Tavainimestele on vast tuttavam selle nn veli ehk MI6 ehk välisluureteenistus. Just sinna kuulub fiktsionaalne tegelane James Bond.

Pigem paistab fiktsionaalne ka ajakirjaniku mõttelend, kuid enda sõnutsi on tema väited argumenteeritud. Näiteks tõi ta välja, et Suurbritannia valitsus saatis kohe kuurortisse kohale Ühendkuningriigi suursaadiku Portugalis. Ühe lapse kadumise puhul kohe selline poliitiline samm, miks? Samuti väitis ta, et on allikaid, kes tuvastanud naise kui spiooni. Ajakirjaniku sõnutsi on võimalik, et tema tegevusest oli teadlik ja seotud ka abikaasa Gerry.

Varasemalt on viidanud MI5 rollile ka Portugali kohalik politseiülem Goncalo Amaral, kes jäi juhtumi lahendamisega selgelt hätta. Õigem oleks isegi öelda: põrus täielikult. Tema on viidanud, et MI5 aitas kuriteo jälgi peita. Ta arvab, et Madeleine on surnud ja see mässiti kinni.

Tüdruku perekond ise on kõiksugu vandenõuteooriad ümber lükanud ja rõhutanud, et see teeb lähedastele väga haiget. Muude spekulatsioonide seast on korduvalt läbi jooksnud ka kahtlus, et ehk on vanemad ise Madeleine'i kadumise ja võimaliku surma taga.

Madeleine kadus 2007. aasta 3. mai õhtul Praia da Luzi kuurordis. Vanemad jätsid Maddy koos nooremate lastega tuppa magama ja läksid restorani õhustama. Kui ema Kate tuli lapsi vaatama, oli Madeleine kadunud.