39-aastane Emmanuel Macron on Prantsusmaa ajaloo noorim president ning kui seni oli ta veel prantslaste seas äärmiselt populaarne, siis pärast uudist, et ta on maksumaksjate raha kulutanud enda mukkimise peale, on rahva poolehoid järsult langemas.

Ei läinud just kaua, kui rahvas tõstis avaldatud kulude pärast sotsiaalmeedias kisa ning teiste seas võttis antud teemal sõna ka aremäärmusliku Rahvusrinde aseesimees Florian Philippot. "Sel ajal, kui Prantsusmaa tööd rügab, määrib president endale 23 miinimumpalka näkku," säutsust ta Twitteris.

Jumestuskunstnik Natacha M. esitas Élysée paleele kaks arvet, millest üks oli 10 000 ja teine üle 16 000 euro. Arvestades seda, et meestel ei peaks isegi televisioonis üles astudes kuluma just väga palju puudrit ja palju jumestuskreemi, tunduvad Macroni kulud sellele pisut ekstravagantsed. Presidendi nõuniku sõnul oli krõbeda hinnakirjaga jumestuskunstniku abi kiireloomuline ja hetkel püüab kantselei leida viisi, kuidas tulevikus Macroni meigikulusid vähendada.

Prantsuse väljaanne Le Point täheldab, et ka Macroni eelkäijad Francois Hollande ja Nicolas Sarkozy on jumestuse peale kõvasti raha kulutanud. Kuulduste kohaselt kulus Hollande'il jumestuskunstniku peale 10 000 eurot ja juuksuri peale 6000 eurot kuus. Sarkozy olevat enda poputamise peale aga tagasihoidlikud 8000 eurot kuus.