“Mõned ööd ja päevad sai ikka sellepärast üleval istutud,” tunnistas Sammel Oma Saarele. Ta lisas, et presidendiprouale tema töö tulemus meeldis.

Lisaks Evelin Ilvese kostüümide kaunistamisele mõtles Kätlin Sammel välja ja disainis selleaastaseks vastuvõtuks ka Urve Palo, Ester Tuiksoo, Daisy Tauki ja Marina Kaljuranna riided.

Sammeli sõnul oli 2008. aasta vastuvõtu üldine tonaalsus rahvuslik ja sellega Moemaja ateljee ka arvestas. “Paljud ühiskonnategelased tellisid meie käest vabariigi aastapäeva rõivad,” ütles Sammel ja lisas, et riietele mustri pealetikkimisel on arvestatud ka töö tellija päritoluga. “Näiteks Urve Palo kleidi mustrikavandi valmistamisel arvestasin tema setu päritoluga,” mainis Sammel.

Tikkija sõnul on tal kõik kavandid ja ideed ise välja nuputatud. “Kelleltki ma maha küll ei tee,” kinnitas Sammel, mainides, et Evelin Ilves laseb Pohjanheimo Moemajas endale ka teisi riideid õmmelda.

“Meil on aastatega paljude tellijatega usaldussuhe tekkinud,” tõdes Sammel ja lisas, et üldiselt ei nõua tellijad midagi konkreetset, vaid usaldavad disainereid ja nende maitset pimesi.