McConaughey meenutab, kuidas ta mängis ainult romantilistes komöödiates, mis maksid küll korralikult palka, kuid ühel hetkel ei tundnud ta, et teda võetakse tõsiselt. "Romantilised komöödiad on jäänud minu ainsateks konstantseteks kassahittideks, mis tähendab, et nad on ka minu ainsad püsivad sissetulekud," tunnistab McConaughey, kes praeguseks on väärt umbes 100 miljonit dollarit.

"Tabloidides, meelelahutusäris ja inimeste arvamuse järgi olin ma särgita rannal olev romantiliste komöödiate kutt," meenutab ta oma karjääri esimesi aastaid. Seetõttu otsustas ta teha kannapöörde ning teatas oma agendile, et ta keeldub näitlemast sellistes filmides.

McConaughey tunnistab, et 2008. aastal tehtud otsus oleks võinud ta karjääri lõpetada. Ta teab, et kui liiga palju projekte tagasi lükata, siis lõpuks ei pakuta enam ühtegi rolli. "Kui sina keerad selja sellele, milles sa edukas oled, siis ka filmitööstus võib sulle selja keerata," kirjeldab ta seisu Hollywoodis.

Muidu aasta jooksul mitmes filmis mänginud mees jäigi ilma tööst pea kaheks aastaks, sest talle ei pakutudki enam rolle. Kuid praeguseks on teada, et McConaughey karjäär lõppkokkuvõttes ei kannatanud sellest otsusest, vaid talle pakuti mõne aasta pärast rolle Oscari-väärilistes linateostes. 2014. aastal sai ta ihaldatud kuldmehikese ka enda auhinnakappi.