Peeter Oja

Esimese septembri hilisõhtul tegi purjuspäi mitu avariid Eesti näitleja ja koomik Peeter Oja. Mees vahistati koduhoovis ja ta pidi veetma öö kainestusmajas. Järgmisel päeval määrati Ojale kiirmenetluse korras ka karistus.

Sõnajalad

25. septembril 2013 pidas Saaremaal Kuressaares politsei kinni Siiri ja Viivi Sõnajala, kes juhtisid autot purjuspäi. Ühel naisel tuvastati alkoholi tarvitamine tõendusliku alkomeetriga ning teisel tehti joobe tuvastamiseks ekspertiis haiglas.

Henrik Normann

Normann juhtis ööl vastu 21. oktoobrit 2016 Tallinnas Vabaduse puiesteel autot, kus politseipatrull ta peatas ja kontrollimisel tuvastati kriminaalne joove.

Henry Kõrvits ehk Genka

Räppar jäi Pärnus politseile purjuspäi vahele 2006. aasta juulis. Genkal tuvastati alkoholijoove ja tegu ei olnud jääknähtudega.

Maire Aunaste

ETV saatejuht tabati 2004. aasta septembris napsusena autoroolist. Aunaste tunnistas hiljem, et jõi veini ning asus liiga vara autot juhtima.

Märt Avandi

Näitleja Märt Avandi tabati jääknähtudega autoroolist 2013. aasta suvel. Kahetsev Avandi süüd ei eitanud ja tema sõnul olid jääknähud minimaalselt üle piiri. Mees oli eelmisel õhtul napsutanud, maganud korralikult ja söönud ning ei tulnud selle pealegi, et sõita ei või.

Carmen Mikiver

Tuntud näitleja Carmen mikiver mõisteti tunamullu teist korda süüdi joobes peaga autojuhtimises. Naine tabati joobes peaga roolist Pärnumaal, Audru vallas. Ekspertiisi käigus tuvastati tal 2,38 promilline joove.

Jan Uuspõld

2009. aastal sai näitleja Jan Uuspõld purjus peaga rooli istumise eest politseilt kopsaka trahvi.

Tanel Padar

2007. aasta augustikuu varahommikul pidas politsei kinni joobes peaga autot juhtinud Tanel Padari, mees kahetses hiljem juhtunut väga ning tunnistas, et oli piisavalt purjus, et ei mäleta täpset sündmuste käiku.

Marko Asmer

Eelmise suve alguses tegi joobes peaga avarii endine rallisõitja Marko Asmer

Igor Gräzin

Tartu politsei tabas 2003. aasta veebruari tuntud poliitiku Igor Gräzini autoroolist lausa 3,8 promillise joobega. Nii kõrge promilliga inimese roolist tabamine on harukordne, ekspertide sõnul on üle 3,5 promilline joove eluohtlik.