USA võimud on Yorki hertsogi korduvalt süüdistanud selles, et ta ei ole piisavalt koostööaldis, kirjutab BBC.

Prints Andrew jurist aga väidab, et Yorki hertsog on vähemalt kolmel erineval korral pakkunud USA võimudele enda abi Jeffrey Epsteini juhtumi asjaolude väljaselgitamisel.

Hertsogi esindaja usub, et USA justiitsministeerium otsib rohkem reklaami ja tähelepanu kui koostööd prints Andrew'ga.

Yorki hertsogi juristid ütlesid avalduses: "Yorki hertsog on sel aastal vähemalt kolmel korral uurijatele tunnistajana abi pakkunud. Kahjuks reageeris justiitsministeerium esimesele kahele pakkumisele rikkudes oma enda konfidentsiaalsuse reegleid ja väitsid, et hertsog ei ole abivalmis olnud. Seda tehes võivad nad hoopis otsida tähelepanu kui võtta vastu abi, mida pakutakse."

Avalikkus on korduvalt kritiseerinud prints Andrew'd tema sõpruse osas Jeffrey Epsteiniga. Yorki hertsog on aga ise korduvalt eitanud, et ta nägi multimiljardäri kodu külastades midagi kahtlast.

Prints Andrew lõpetas kuninglike kohustuste täitmise eelmisel aastal pärast suurt kriitikat toonud intervjuud BBC-ga, kus ta rääkis oma suhetest Jeffrey Epsteiniga. Epstein võttis enda elu 2019. aasta augustis, oodates prostitutsiooni ning vandenõusüüdistustega seoses kohut.