Aasta töösturiks tituleeritud Ruth Oltjer (61) asutas Chemi-Pharmi aastal 1997 – aktsiaselts toodab haiglates ja mujalgi kasutatavaid desinfektsioonivahendeid. Ruth Oltjeri ettevõtte tehases ei ole kevadest saati masinad seiskunud tunnikesekski, sest töö tuli käivitada mitmes vahetuses.

Chemi-Pharm on täistuuridel töötanud, sest desinfektsioonivahendid on kulla väärtusega. Kas on olnud ka hetki, mil tundiste, et ei jaksa nõudlust täita?

Muidugi oli. Kui tuli teade esimesest haigestunust Eestis, osteti apteegid desovahenditest päevaga tühjaks ja inimesed hakkasid otse meie poole pöörduma, aga meil tõesti ei olnud enam midagi anda. Lihtsalt keegi ei osanud sellist situatsiooni oodata ega nii kiirest reageerida. Kaalusime isegi Kaitseliidu appikutsumist. Ma ju mõistan, et kõik vajasid hädasti desinfektsioonivahendeid. Aga me ei saanud oma lepingulisi põhikliente – haiglaid – desinfektsioonivahendeist ilma jätta.

Kui algas Saaremaa kriis, palus abi Saaremaa vallavanem ja oli väga mures, mistõttu ma isegi ei julenud talle öelda, et meil on ladu täiesti tühi. Kutsusime täiendavalt inimesed ööseks tööle ning lõpetasime komplekteerimise varahommikul kella viieks, auto kihutas Virtsu poole ning tööpäeva alguseks oli saadetis Kuressaares kohal.

Äridaam kirjeldab värskes Kroonika Edukate-eris detailsemalt oma elu viimasel aastal ja meenutab ühtlasi esimesi kogemusi rahaga lapsepõlves.