Lauri leiab, et tänapäeva lastele oleks füüsilist koormust rohkem vaja – terves kehas on terve vaim. Lastel oleks Lauri meelest rohkem vaja ka looduses käia, mitte virvendava arvuti- või telefoniekraani ees istuda. "Meie näeme, et maailm on kõvasti muutunud. Räägi aga seda lastele. Nemad näevad seal arvutis, et selline ongi maailm. Laps näeb kärbest aknal ja hakkab akent nagu arvutiekraani suurendama," toob Lauri näite tänapäeva muutuvast maailmast.

Ta korjab kaks seent. Mis seened need on, ei tea. Lauril ei ole telefonis seeneäppi, aga kodus on seeneraamat, mille abil saab liigi tuvastada. "Kodune ülesanne on sul kindlaks teha, mis seened need on!" Ta ütleb, et just koriluse pärast ta metsas käib. Merel käib muidugi kala pärast, aga vahel, kui on kolm tundi kalu suitsutanud, siis ta ise neid süüa ei tahagi. "Kala mulle väga maitseb ja see on tervislik ka. Kui mu sõber, ajakirjanik Jaan Rõõmussaar jäi pensionile, siis tuli ta siia ja me saime hirmsuure kala. Tead, kui häid kotlette ta tegi! Viisime ka naabritele. Nad tänase päevani meenutavad."

Rohkem veel kui siiakala armastab Lauri oma naist Kaja, kellega ta on koos olnud juba üle 35 aasta.

"Olen mõelnud ja naisega ka arutanud, et kuidas meil armastus kestab. Vähemalt meetri kaugusel peame isegi aias töötades olema. Kallistama peab ka nii palju kui võimalik. Seda õpetas mulle ka Gunnar Aarma, kes ütles, et vähemalt nelikümmend korda päevas tuleb kallistada, see puhastab ja aitab tugevdada sidet. Lõpuks loebki siin elus vaid armastus," tõdeb Lauri.