Merilini loo autoriks on Karl-Ander Reismann. Lauljatar tõdes, et see on nende esimene koostööprojekt. "Mul oli juba eelmisel aastal kuklas mõte, et võiks proovida mingisuguse tugeva looga, aga ma kuidagi ei jõudnudki kirjutamise ja produtsentide otsimiseni," rääkis Merilin saates "R2 Pulss".

"Minu lugu on popilik ballaad, kus ma saan näidata oma häält. Lugu räägib väiksest tüdrukust, kes on üksi jäetud ja otsib külmas linnas iseend ning seda, mida oma eluga teha."

Oma konkurentidest tõi Merilin välja Sahlene'i ja Elina Nechayeva. "Ma tean, et nad on väga tugevad artistid," ütles Mälk ning lisas, et talle on silma jäänud Kea, kes esimesest veerandfinaalist edasi ei pääsenud ning Kaia-Liisa Kesleri, kes pääses teisest veerandfinaalist edasi poolfinaali.

"Eesti Laul 2022" kolmas veerandfinaal toimub laupäeval, 4. detsembril kell 21.35 ning on vaadatav telekanalite ETV ja ETV+ vahendusel, veebikanalis Jupiter ja "Eesti Laulu" kodulehel.

"Eesti Laul 2022" poolfinaalid toimuvad 3. ja 5. veebruaril ning võitja selgitab välja suur finaal 12. veebruaril Saku Suurhallis.

Edasipääsu poolfinaalidesse on juba taganud kümme lugu: Andrei Zevakin feat. Grete Paia "Mis nüüd saab", Boamadu "Mitte kauaks", Evelin Samuel "Waterfall", Helen "Vaata minu poole", Jaagup Tuisk "Kui vaid", Jyrise "Plaksuta", Kaia-Liisa Kesler "Vaikus", Maian "Meeletu", Stig Rästa "Interstellar", Triin Niitoja ja Frants Tikerpuu "Laululind".