Milline on Põhja-Tallinna artistide vorm täna võrreldes varasemate aastatega?

Jaanus Saks on läbi teinud kõige suurema muutuse läbi aastate. Küll suure kaalutõusu ja siis imepärase languse. Jaanuselt on palju küsitud, mis nippe ta kaalulangetamiseks kasutas.

Jaanuse sõnul mingit salajast imenippi aga polnudki.

Kui Põhja-Tallinn sai tuule tiibadesse aastal 2012, siis möödus elu bändi bussis – muudkui ühest Eesimaa nurgast teise. Oli tavapärane, et päevas oli 2-4 live’i. Ühel aastal juunikuus oli 28 live’i. Kalendrisse vaadates tundub utoopiline - sisuliselt vaid kaks päeva sai olla perega kodus. Selline elustiil tõi minu puhul kaasa aga väga märgatava kaalutõusu. Magamata ööd, kuskilt teepealt kaasa haaratud hamburgerid ja mis siin salata – eks ka ohtralt pidutsemisi tuli ette. Üks hetk jättis ka selline ebaregulaarne elustiil oma jälje.

Mis siis aga muutus?

Üks hetk sai sellest karavanist villand. Jätsin suitsetamise maha, lõpetasin pidutsemise. Valisin teadlikumalt toitu. Kui öö läbi pidutsenud ei olnud, oli energiat piisavalt, et rohkem värskes õhus liikuda, olla aktiivne. Ligi poole aastaga kaotasin 20kg.

Kaalulangetus on väga muljetavaldav. Mis on siis praegune eesmärk. Kas on veel midagi oodata sellelt projektilt?

Kaalulangetust ma enam teha ei soovi, küll aga toonust juurde saada. Väike kõhuke on veel jäänud.

Uurime Risto Vürstilt, mis tema jaoks on 10 aastaga muutunud?

Ega suurt midagi. Vanemaks olen jäänud. Ma olen see inimtüüp, keda kõik sõbrad vihkavad – söön, mida tahan, söön millal tahan – ja ikka ei tule kaalu grammigi juurde.

Antud projekti juures tahangi näha, kas mul üldse on võimalik lihasmassi juurde kasvatada. Mitte, et ma nüüd incredible (uskumatu-toim) Hulk olla tahaksin, aga heameelega võtaksin 10-15 kilogrammi juurde. Lihast muidugi, mitte rasva.

Järgmisena teeme juttu Kenneth Rüütliga. Tema sarnaneb välimuselt kõige rohkem Ristoga. Bändikaaslaste sõnutsi aetakse neid kaht ka kõige sagedamini omavahel sassi. Palju on aga Kennethi vorm 10 aastaga muutunud?

Jah, mul on Ristoga sarnased mured. Kuigi koos oma elukaaslasega oleme omal käel juba väga arvestatava sammu teinud – olen juurde võtnud ligikaudu 5 kilogrammi. Käin regulaarselt trennis, alkoholi ei tarbi ja toitun tänu oma abikaasa Alice’i soovitustele tervislikumalt. Selles mõttes võib naerma ajada küll, aga tegelikult on kaalu kasvatamine sama raske protsess nagu kehakaalu langetamine.


Kui Sul juba praegu nii hästi läheb, mida antud projekt Sulle üldse juurde anda saab?

Ma käin igapäevaselt trennis. Küll aga pole ma kordagi personaaltreeneriga treeninud. Selles mõttes ei ole ma absoluutselt kindel, milline minu tehnika tegelikult täna on. Siin võib tulla päris huvitavaid tähelepanekuid.

Küsime bändi ainsalt naisliikmelt Maia Vahtramäelt, kuidas tema vorm on aastatega muutunud?

Kui Põhja-Tallinn hoo sisse sai, olin mina alles 20-aastane tüdruk. Minu puhul saab kindlasti rääkida, et neiust on sirgunud naine. Kehakaalule ma väga palju mõtlema kahekümnendate alguses ei pidanud. Viimaste aastate jooksul on jo-jo efekti ikka rohkem ette tulnud. Enda soovkaalust lahutab mind 6-7 kg. Olen siin vahelduva eduga 2-3 kilogrammi alla võtnud ja siis naksti sama kiirelt need tagasi saanud.


Millised on Sinu ootused antud projektile?
Ma päriselt loodan, et tänu Kaia abile (Kaia Kollo, Maia personaaltreener MyFitnessis) saan ma 4 kuu jooksul juurutada tasakaalustatud treeningu ja toitumise harjumused - et see poleks minu jaoks lühiprojekt ja järjekordne jo-jo efekt, vaid ma päriselt võtangi selle uue elustiili omaks.

Kas nelja kuuga on võimalus viia inimest vormi?
Vastab MyFitnessi personaaltreener Indrek Viska: „Kõik sõltub muidugi, mida me vormiks nimetame. Võistlussporti vast nelja kuuga ei sisene, aga hea enesetunde ning mõistagi, mis peamine - suurepärase välimuse suudame kindlasti nelja kuuga saavutada.

Nelja kuuga on algajal võimalus võtta tervislikult lihasmassi juurde +4kg ja rasvamassi kaotada -8kg. Võtmesõnadeks siinkohal on kindlasti järjepidev, nutikas ja kompromissitu toitumine ja treening. Olles nüüdsest Kennethi personaaltreener, siis Kennethi puhul läksime lihasmassi kasvatamise teed – võtsime eesmärgiks, et Saku Suurhalli juubeli kontserdi lavalaudadele astub Kenneth juba +4kg suurema lihasmassiga.“

Kaia Kollo, kes on Maia personaaltreener, lisab: „Kui jälgida regulaarset treeningplaani ja seda toetada teadliku toitumisega, siis kõik on võimalik. Maiaga võtsime eesmärgiks omajagu kaalu langetada. Treeningsaalis võtsime sihiks lisada kehale toonust ja tekitada liikumisharjumus. Nii nagu ka paljudel teistel klientidel, kipub ka Maial tekkima magusaisu. Selleks, et neid isusid natukenegi ohjata, tuleb otsa vaadata toidulauale. Kuigi ma võin olla karm treener, siis näljutama ja piitsaga treenima ma ei hakka – kõike tuleb võtta mõistlikkuse piires. Hetkel tarbitud kaloraažist langetame paarsada kalorit ja tasakaalustame toitumise. Arvestades Maia sihikindlust ja motivatsiooni, usun, et nelja kuu pärast oleme mõlemad saadud tulemusega väga rahul. Sellegi poolest loodan, et peale meie projekti jääb regulaarne treening ja paremad toiduvalikud Maiale külge ka edaspidiseks.

Põhja-Tallinn ja MyFitness lubavad, et projekti käigus tuleb kindlasti väga palju põnevaid väljakutseid, mida saavad ka meie fännid Põhja-Tallinna artistidele esitada. Hoidke silmad-kõrvad lahti, esimene suurem challenge (väljakutse-toim) toimub juba 30.juulil 2022 Võsu Rannafestivalil!