„Inimsuhete puhul, mis on oma ülesande täitnud ja ammendunud, on õige leida sõbralik viis, kuidas need kokkulepped lõpetada. Nii juhtus ka minul. Kui aus olla, siis ma soovisin kõigepealt lihtsalt üksi olla,“ rääkis Vahtrik ajalehele antud intervjuus.

Ta lisas: „Aga elul olid teised plaanid. Minu viimane töö enne koroonat oli teatriteksti kirjutamine – et mängida koos Piret Simsoniga teatrimuuseumis kammerlikku, humoorikat väikest tükki veidral, aga kultuuriliselt olulisel teemal, kirglikest esperantistidest õdedest Dresenitest. Panin tükile nimeks „Doktor Esperanto“.

Siis tuli koroona, mängida me enam ei saanud, aga minuga võttis ühendust Luksemburgis elav tõlkija, kes oli meie etendusest teada saanud. Esperantistina huvitas teda. Alustasime kirjavahetust, kuni järsku tundus, et võiksime ka kokku saada. Kohtusime Varssavis, edasi sõitsime Rooma, siis Budapesti, siis Luksemburgi, siis Klaipėdasse, siis Barcelonasse... See kõlab nagu muinasjutt. Abiellume niipea, kui paberimajanduse korda saame.

Ja nüüd õpib ta eesti keelt!

Ma olen tõesti õnnelik.“

Loe rohkem LP-st!

Liina Vahtrik on varasemalt olnud abielus Andre Vahtrikuga. Pärast abikaasa surma elas aga Liina pikka aega koos näitleja Jan Uuspõlluga. Vahtrikul on tütar Reti Maria ja poeg Johannes.