Eesti lavatähtedest üks suurimaid, Helgi Sallo tähistab 10. augustil oma 80. sünnipäeva. ETV valmistab selleks puhuks ette saadet pealkirjaga "Helgi Sallo. Jumala puudutus".

"Proua Sallo kuldne jäljerida meie teatrilavadel, teles ja estraadil on hingematvalt aukartustäratav ning tema saavutuste tase ulatub teisele poole pilvi," pole Kersna ülivõrretega kitsi. "Pingutame teha väärikat, hoogsat, sisukat ja põhjalikku ülevaadet Eestimaa suure tütre, meie vist ainsa elusoleva A+++ klassi kultuuritähe värvikast lava- ja eluteest."

Helgi Sallo ja Vahur Kersna

Värske vanavanaema, omaaegne Estonia teatri ooperi- ja operetiprimadonna, "Horoskoobi" superstaar, tuhandete lapsepõlve Pipi ning juba 28 aastat igalaupäevaõhtune Alma on tänini professionaalselt tegus ja koroona õnnelikult läbi põdenuna valmistub neil päevil naasma lavale Vana Baskini teatri etendustes "Metsas ei kuule su karjumist keegi" ja "Lumeroos".

Mis aga kolmetunnises intervjuus Helgile nii hullult nalja tegi, et ta naeru kuidagi pidama ei saanud?

"Meenutasime parajasti, kuidas tema tütre Liina Vahtriku isa, kirglik mootorrattaentusiast Uno Heinapuu hakkas 26-aastast kaunitarist estraaditähte moosima romantiliste tsiklisõitudega," räägib Vahur. "Ja pidime siis intervjuu tükiks ajaks katkestama, sest keegi metsatuka taga muudkui põristas ja põristas oma mootorrattaga ega lõpetanud! Kui ma lõpuks ütlesin, et ilmselt Uno, kes muu, siis see mõte tundus Helgile sedavõrd naljakas, et ta ei suutnud naermist kuidagi lõpetada. Tähelepanuväärne on aga see, et kui olin selle, minu arust nalja, välja öelnud, siis samal hetkel saabus vaikus! Ja me saime jätkata."