1. Loo endale kindel rutiin.

Nii mõnelegi võib tunduda sõna „rutiin“ igavana, kuid tegelikult see nii ei ole. Kui sul on päevakava kindlalt paigas, siis püsid suurema tõenäosusega järjepidev ning nii hoiad ka enda keha ja vaimu vormis. Märgi endale kalendrisse ära treeninguaeg. Kui peadki aega muutma, siis mõtle selliselt, et pead kindlasti trennitunnid täis tegema. 😊

2. Osta personaaltreeningute pakett.

Kui lepid treeneriga iganädalase kohtumise kokku, siis püsid kindlamalt treeningute ja kehalise aktiivsusega järje peal. Tervisesse investeerimine parandab kindlasti tunduvalt sisemist motivatsioonikõnet ka iseendaga, et trennis käia. Kas napib finantse, et iga nädal treeneriga koostööd teha? Personaaltreeneriga võid kohtuda ka kord kahe nädala järel, kasvõi kord kuus. Kui keegi sinu tulemusi ja edusamme kontrollib, siis kujuneb sulle kindlam tugivõrgustik, mille toel on palju lihtsam treeningutes progressi saavutada ja muuta kehaline aktiivsus enda igapäevaelu osaks.

3. Proovi erinevaid treeninguid, et leida enda lemmikud!

Mõnikord proovivad inimesed vaid üht-kaht tüüpi treeningut ning ei leia endale kohe meelepärast kehalise aktiivsuse meetodit. Tegelikult on olemas sadu erinevaid võimalusi, kuidas enda kehalist aktiivsust tõsta. Ilmtingimata ei pea just jooksma või jalutama – võib ka näiteks hoopis proovida jõutreeninguid, teha kõrgema või madalama intensiivsusega treeninguid. Ühtlasi sobib kehalise aktiivsuse tõstmise jaoks ka ujumine ja tantsimine. Leia endale meelepärane tegevus ja kehalise aktiivsuse suurendamine on nauditavam!

4. Sa ei ole alati motiveeritud ja see on normaalne!

Iga trenniminek ei ole kerge. Kõigil tuleb ette kordi, kus pea on pikast tööpäevast väsinud, oleme stressis või lihtsalt tunneme viitsimatust trenni minna. Seega tuleb mõnigi kord võtta trennikott ja lihtsalt trenni minna ilma igasuguse motivatsiooni ja elevuseta. Eriti tore on teada aga seda, et enamasti on peale trenni enesetunne nii hea, et ei-viitsi-enesetunne tundub täiesti kauge ja võõras.

5. Ümbritse end inimestega, kes armastavad sportlikku eluviisi

Öeldakse, et sinu isiksuse kujundavad viis inimest, kellega kõige rohkem koos aega veedad. Kui Sinu sõbrad ja tuttavad kutsuvad Sind kehaliselt aktiivselt koos aega veetma ning armastavad samuti tervislikku ja sportlikku eluviisi, siis on ka Sinul kordades kergem samu põhimõtteid järgida. MyFitnessis oleme loonud just selleks ka võimaluse treenida väikegrupi personaaltreeningutes, kust saab leida endale ühiste eesmärkide ja soovidega treeningkaaslased, kellega ka vabal ajal või väljaspool spordisaali suhelda!

Sinu kehalise aktiivsuse ja parema vormi või enesetunde eesmärk võiks olla elukestev ja tervist toetav. Võiksid sellest mõelda justkui enda lähedasest sõbrast, kellega on alati tore kokku saada, kellele soovid alati parimat, keda tahad terve elu tunda, aga kellest vajad mõnikord ka väikest puhkust, et oma isiklike asjadega tegeleda. Just eelpool esitatud viis nõuannet aitavad Sul seda sõprust kehalise akitiivsuse ja treenimisega elukestvalt tugevana hoida. Isegi kui peaksid aeg-ajalt tekkima lahkhelid või teelt kõrvalekaldumised, siis oled ehitanud piisavalt tugeva vundamendi nende viie nõuande abiga, et tulla tagasi sportliku ja tervisliku eluviisi juurde! Trennis näeme!