Intervjuu John Malkovichiga salvestas „Ringvaate“ reporter Hannes Hermaküla, kes meenutas intervjuus seda, kuidas ta elas 90ndatel põgenikuna Tulsa linnas Oklahoma osariigis ja sõnas, et tollal ei teadnud keegi Ameerikas midagi Eestist. Seejärel uuris Hermaküla, kui palju teadis Malkovich noorena Eestist. „Mitte eriti palju. Sellest ei teaks eriti midagi,“ lausus ta ja lisas, et kuigi ta reisib vahetpidamata ringi, pole ta kunagi varem Eestis käinud.

„Ameerika on suur riik. Ja minu arust polegi nii ebatavaline, et üldiselt ei teata seal kuigi palju ülejäänud maailmast. Aga ma usun, et interneti tulekuga on see mingil määral muutunud, sest nüüd on palju lihtsam millegi kohta otsida ja mõne paiga kohta vähemasti pisut õppida,“ leidis ta.

Hermaküla avaldas intervjuus lootust, et maailmakuulus näitleja saab Eestis viibimise ajal Tallinna vanalinnas ringi vaadata. „Jah, ma loodan ka. Meie lavastaja... Ta on päris proovihull,“ lausus Malkovich.

Kuigi näitleja saaks oma kuulsuse, kogemuste ja karjääriga suvalises kohas lavale astuda, on ta ometi valinud lavastusega „Puuvillaväljade üksinduses“ tulla Eestisse. Hermaküla küsis, mis Malkovichi on Eestisse toonud. „Miks mitte? Tähendab, siin on ju ka publikut. Ma oletan, et päris intelligentset,“ sõnas ta.

Aprilli lõpus jõuab kahel päeval Alexela kontserdimajas vaatajate ette Timofei Kuljabini lavastus „Puuvillaväljade üksinduses“, kus mängivad John Malkovich ja Ingeborga Dapkūnaitė. Näidendi autor on Bernard-Marie Koltès.