Külastasin Arenat tegelikult eile kaks korda. Hommikul käisime vaatamas, kas ansamblil on ka nii pööraseid fänne, kes veedaksid öö uste ees ja tuli välja, et jah, on küll. Soomest pärit Maria telkis areena ees viie teise sõbraga lausa kaks ööd, et kontserdi päeval esimesena ustest sisse pääseda. Kusjuures, see tal ka õnnestus, ta oli piletikontrollis esimene, sai esiritta ning loo „Kool kids“ ajal jõudis ka lavale.

Mariaga tehtud intervjuud saab näha SIIT!

Maria enne uste avamist

Kelle kuue paiku õhtul oli elevus Arena ees juba suurem, rahvast kordades rohkem ja järjekorrad erinevate sissepääsude ees meeletud. Kogu see vaatepilt meenutas veidi kaheksajalga, nii et Unibet Arena oli justkui kaheksajala pea ja kõik järjekorrad tema jalad, päris tore panoraam teine. Aga siis enam palju ootama ei pidanudki, mitte küll täpselt kell kuus, aga natuke peale, lasti publik saali ja sel momendil muutusid joviaalsed näod veidi tõsisemaks ja piletikontrollist edasi pääsedes joosti nii nagu hing võttis.

Mina jõudsin oma positsioonile, lavast umbes 4-5 meetri kaugusele, peaaegu täpselt kell kaheksa. Ümber käis suur sumin ja tekkisid küsimused, kas bändil on ka soojendaja, huvitav, mis kell nad ikkagi päriselt peale tulevad, mis on nende setlist jne. Õnneks ei pidanud palju mõtlema, sest üpris kiiresti hakkas lavale ette tõmmatud punasel kardinal ansambliliikmete varjud välkuma ja esimene lugu „Don’t Wanna Sleep“ mängima.

Lavakujundus üksi oli täiesti tavaline, aga sõu tegi minu arust eriliseks just prožektorite installatsioon ja valguse mäng. Ega midagi rohkemat vaja ei olnudki. Vokalist Damiano (24), bassist Victoria (23), kitarrist Thomas (22) ja trummar Ethan (22) täitsid nii lava kui ka areeni oma energiaga ära ja taustatantsijate ning suurema koreograafia igatsust ei tekkinud.

Noored superstaarid olid riietatud punasesse, musta ja kaunistatud mustade tähekestega. Kusjuures tähekesed olid tõesti igalpool: fännide silmameigis, Thomase särgi peal, Victoria kitarril ning ka rindadel. Ethan oli terve kontsert väga keskendunud ilmega. Victoria ja Damiano flirtisid publikuga ning Thomas paistis nautivat teda ümbritsevat atmosfääri. Ikkagi viimane kontsert tuuriga „Louds Kids Tour“.

Minu ümber elas publik bändile terve kontserdi kaasa, ainuke koht, kus veidi vaiksemalt oldi, oli võib olla itaaliakeelsete laulude ajal. Aga üldiselt jäi selline mulje, et keegi oma õhtu veetmist Unibet Arenal ei kahetsenud. Nagu Damiano on kord öelnud, siis: „Rock'n roll never dies!“

Õhtu reportaaži näeb siit videost: