Toomas räägib intervjuus, kuidas tema ja Alena suhe tärkas balletiproovis. „Alenaga pidime tegema „Sureva luige“ proovi ühe gala jaoks Soomes, kui ta tuli nuttes, et oi, ma ei tea, mida teha – et mul on peres nii halb olukord, me läheme mehega lahku ja ilmselt ma sõidan üldse Hiinasse ära. Ta oli kümme aastat ühe tantsijaga abielus, aga see sai siis läbi,“ meenutab endine balletisolist Edur. „Mäletan, et ütlesin, et minu elu on ka sarnases olukorras. Samas mõtlesin ka selle peale, et kui maailmatasemel tantsija, Estonia priimabaleriin Alena Shkatula läheb ära, ei ole mul kedagi asemele võtta – kuidas ma repertuaariga ilma temata jätkan?“ räägib Toomas enam kui viis aastat tagasi aset leidnud sündmustest.

„Ja siis ma ütlesin Alenale: ära mine ära, ma armastan sind! Alena ütles, et ma tean – ja terve trupp ka teab. (Naerab.) Ju ma siis olin selline, et kõik olid seda juba märganud ja mõistnud. Age küsis ka selle kohta juba varem. Ja ma vastasin talle, et Alena on tõesti kena tüdruk ja silmarõõm, aga – ma mitte kunagi ei petnud ma Aget. Ma ei saa lihtsalt mitteausalt eksisteerida,“ sõnab Toomas.

„Me nägime proovides ja saime hooti ka proovide vahel kokku. Ma kartsin väga temale läheneda, tundsin end nagu ehmunud loom varjupaigast. Rääkisime Alenaga ettevaatlikult, endi mõtetest ja väärtustest ja tasahilju avasime endid teineteisele. Avastasime, et meie mõttemaailm on sarnane. Ei teadnud, et selline asi eksisteerib,“ meenutab Toomas.

Kuidas Alena ja Toomase suhe edasi arenes? Loe sellest lähemalt Toomas Eduri intervjuust SIIT!

Jaga
Kommentaarid