Algselt tänavu 19. augustile planeeritud, kuid ootamatult FC Flora jalgpallimatši tõttu 2. septembrile lükatud kontsert oli viimase kolmekümne aasta üks suurimaid kodumaise artisti kontserte Eestis.

Lisaks Kõpperile astusid staadionikontserdil üles menubänd Trad.Attack! ja superstaarist eurolaulik Alika Milova ning mitmed üllatusesinejad.

Kui väravad olid avatud, siis erilist tunglemist ja järjekordi näha polnud ning inimesi pigem „tilkus“ staadionile.

Rääkides söögi ja joogi hindadest, siis need olid praegust hinnatõusu arvestades pigem tavapärased. Näiteks sai wrapi või burgeri kätte 8 euroga, kohvi 3 euroga, tavalised friikad 4 euroga ja tervislikuma kausisöögi 10 euroga. Siiski tuli šašlõki eest välja käia 15 eurot ja erinevate praadide hinnad jäid vahemikku 8-13 eurot.

Õlu, siider ja longero maksid vaadist seitse eurot, aga õlu purgist 5 eurot ning vee eest tuli välja käia 3 eurot. Kokteilide eest - näiteks gintoonik - tuli rahakotti kergendada 12 euro võrra kokteili kohta ja samuti jäi külastajatele silma ka, et vihmakeepe müüdi üritusel ei rohkema ega vähema eest kui 10 eurot tükk.

NOËPi kontsert
NOËPi kontsert
NOËPi kontsert.
NOËPi kontsert

Kella 18.30 ajal astus lavale ka esimene soojendusesineja, kelleks oli meie eurolaulik ja superstaar Alika.

NOËPi kontsert

Natuke aega pärast Alika esinemise algust hakkas staadionil vihma sadama, kuid see ei paistnud külastajaid heidutavat. Sadu lõppes suhteliselt kiiresti kella 19 paiku. Kontserdil viibiva Kroonika reporteri sõnul ei valitsenud seal tol hetkel eriti suurkontserdi tunnet. „Pigem on siin jalgpallimängu vibe,“ arvas ta.

NOËPi kontsert

Siiski oli kella 19.15 paiku alal juba päris palju rahvast ja ka järjekorrad visad tekkima. Kella 20 paiku pidi juba kohalolijate sõnutsi kõvasti ootama, et enda jook-söök kätte saada.

NOËPi kontsert
NOËPi kontsert.

Siin-seal võis kontserdil märgata ka tuntud nägusid. Näiteks oli head muusikat tulnud kuulama näitleja Kristjan Lüüs kaaslase Greta Rugaga.

NOËPi kontsert.

Veidi peale kella poolt kaheksat õhtul astus lavale teine ametlik soojendusesineja ehk ansambel Trad.Attack! Muide, Kroonikal õnnestus päeval enne kontserti ka bändi heliproovi kuulata ja Eesti üks armastatuimaid kooslusi oli kõlanud päris vägevalt. Ka õhtul oli näha, et bänd suutis rahva staadionil korralikult peaesinejaks käima tõmmata.

NÖEPI kontsert
NOËPi kontsert

Õhtu tähtsaim mees ehk NOËP astus rahva ette kella 21 paiku (nagu sai ka lubatud) ning staadionile tulnud kontserdikülastajad elasid talle alates esimestest nootidest kaasa. Rahvast oli selleks hetkeks juba terve staadionitäis ja suur ootusärevus õhuski tunda.

NÖEPI kontsert
NÖEPI kontsert

Staadionikontserdil astus peaesinejaga koos üles mitmeid üllatusesinajaid, nagu näiteks muusik Karl Killing, noor laulukirjutaja ja kitarrist Frederik Küüts ning muusik Lauri Pihlapi tütar Sofia-Liis Liiv. Viimane laulis Eurovisionil tausta ka Eestit esindanud Alikale.

NÖEPi kontert

Armastatud muusiku NOËPi etteaste oli täis erinevaid emotsioone: küll sai laval näha iga natukese aja tagant tuld ja ilutulestikku, siis aga võis terve staadion lüüa mõne ilusa ballaadi ajal vaid telefonide tuledesse.

NOËPi kontsert.
NÖEPi kontert

Vägev õhtu sai lõpu kella 23 ajal, kui rahva huigete saatel armastatud artist lavalt lahkus. Viimase loona esitas artist vägeva ilutulestiku saatel enda menuhitti „Rooftop“. Staadionil viibinute sõnutsi oli rahvas kontserdiga silmnähtavalt väga rahul ja inimeste meeleolu oli vägagi ülev.

NOËPi kontsert.

NOËP andis suure kontserdi eel Kroonikale ka intervjuu. Seda saad lugeda siit!

NOËP on aastatega oma loominguga üksnes Spotify platvormil kogunud enam kui 60 miljonit kuulamist, milles mängis suurt rolli eelmise aasta lõpus Itaalias teenitud kuldplaadi staatus looga ‘fk this up’.

Albumiga „No Man Is An Island“ pälvis ta Eesti Muusikaauhindadel neli tiitlit. NOËPi viimane album ‘Move Your Feet’ avaldati 14. veebruaril ning on inspireeritud erinevatest taskuhäälingu saadetest, intervjuudest ning sotsiaalmeedias nähtud klippidest.

Staadionikontsert sai ühtlasi olema ainus NOËPi avalik kontsert sel aastal.

Pärast kontserti toimus ametlik afterparty Fotografiskas.

Järgmise NOËPi show kogemuse saad juba 4.novembril unikaalsel Red Bull SoundClashil kui ta läheb vastamisi Gameboy Tetrisega. Vaata rohkem redbull.ee/soundclash