„Inimesed on seal ülisõbralikud, aga üksteist ei salli,“ nendib Jõekalda ja lisab, et Taga-Kaukaasia rahvad on omavahel tülitsenud juba ammustest aegadest alates.

Jõekalda mõtiskleb: „Sellist vihkamist nagu nendel seal omavahel pole mina varem kohanud. See väsitas lõpuks ära. Ma ei kujutaks ette, et peaksime lätlaste ja soomlastega niimoodi omavahel tülis olema. Aga see on nende elu ja igapäev.“

Tänavu 2. oktoobril reisile suundunud Jõekalda postitas möödunud nädalal oma Instagrami fotosid ja video Tallinna lennujaamast ja rõõmustas: „Lõpuks tagasi Eestis!“ Armastatud telenägu olid lennujaama vastu võtma tulnud ka pojad Kristofer ja Robert. Kolmiku armsast embusest lennujaamas postitas Kristjan ka väikese video. Sellest saab lugeda SIIT!

Septembri lõpus Kroonikale antud intervjuus muljetas „Kahe kange“ tegus saatejuht Teet Margna eesootavast reisist rohkem. Ta tõdes, et reisitakse piirkonda, kus on praegu väga ärevad ajad.

„Me teame, mis toimub Mägi-Karabahhis, kus Armeenia sõjavägi just alla andis ja sealt regioonist lahkus, ja Aserbaidžaan võttis selle enda kontrolli alla. Me teame, kui ärevad on sündmused Armeenias, kus on praegu riigipöörde võimalus õhus. Loodame, et seda muidugi ei juhtu, aga igal juhul on seal praegu väga pinevad ajad. Ma loodan, et need ei ole igas piirkonnas, et me näeme endiselt inimesi rõõmsatena ja oma tavaelu elamas. Igal juhul olen väga põnevil meie eeloleva reisi osas!“ muljetas Teet toona.