53-aastaseks saanud Merle Palmiste rääkis Kroonikale antud videointervjuus, et tema sünnipäeva esimene pool möödus imeliselt. Palmiste jõudis enne suurt sünnipäeva- ja esitluspidu käia Stockmannis, kus esitles lõhnagurmaanidele oma parfüümi. „Inimestega suheldes läks väga toredasti,“ kinnitas Palmiste.

Kingitustest rääkides avaldas Palmiste, et kõige suurem kink on see, et teda ümbritsevad tema inimesed. „Kõige suurem kingitus on minu jaoks see, kui mu sõbrad ja tuttavad leidsid aega, et tulla ja olla kohal,“ ütles Palmiste tänulikkusega.

Oma sünnipäeval esitles Merle Palmiste oma esimest parfüümi „Diva“. Tema säravast isiksusest sai inspiratsiooni Eesti esimene parfümeer Tony Veiler. Palmiste oli esimene, kes lõhnameistrile kirjutas ja temaga koostööni jõudis. „Lugesin ühest ajakirjast Tonyga intervjuud ja siis sattusin Stockmanni, kus üks neiu soovitas, et „vaadake, need on meie Eesti parfüümid“. Mina siis nuusutasin ning Stockmannis sündiski mul otsus Tony number üles leida ja talle helistada.“ Palmiste sõnul jätkus tal ja Tonyl esimest korda kohtudes juttu kauemaks ning seejärel hakkasid nad mõtlema, milline võiks Merle parfüüm olla.

Merle Palmiste parfüüm.

Palmiste tõdes, et Tony Veilerile esimest korda helistades ei olnud tal konkreetset plaani ega koostööpakkumist. „Mõtlesin, kas ta mind üldse ära kuulab... Ja nii see läks. Ma ütlesin Tonyle, et ma ei taha tavalist ja lihtsat lõhna – neid on ju nii palju!“ meenutas Palmiste, et soovis erilist lõhna.

Vaata videointervjuud sünnipäevalaps Merle Palmistega siit:

Merlest inspireeritud lõhnabukett sisaldab üht maailma kallimat toorainet safranit, meelelisust lisab magus apelsin ja teravust kuivatatud ploom. Lisaks ka kadakamari ja vanill.

Millised on Palmiste ootused? Kuidas Eesti rahvas tema parfüümi vastu võtab? „Eks paistab. Lõhnadega on niimoodi, et ükski lõhn ei meeldi kõigile, ja täna Stockmannis läks juba päris hästi. Inimesed olid põnevil. Parfüümi prooviti ja osteti. See on see, millest mõtlesin ja mida tahtsin. Tundub, et see täpselt niimoodi jõuabki Eesti rahvani.“

Merle käis jaanuaris Kroonika saates „Kas tunned mind?“, kus avaldas oma suurima unistuse: reisihimuline Merle soovis Jaapanis seigelda. See tal õnnestuski ja möödunud suvel sai tema unistus täide. Merle jõudis ka Hollywoodis käia. Millest unistab Merle Palmiste nüüd? Pärast väikest pausi ja naerupahvakat sõnas näitlejanna: „Kunagi viskasin nalja, et kui Brasiiliasse läksin, siis mul oli dilemma kodus: kas ostan külmkappi või lähen Brasiiliasse.“

Merle valis loomulikult reisi Brasiiliasse. „Aga nüüd see külmkapp solvus. Külmkapp mul enam ei tööta. Aga see on nali naljaks. Ma arvan, et mul on elus olnud õnne ja mul on vedanud, eks ma olen töökas ja pühendunud ka. Paljud unistused on mul juba täidetud. Aga kõige tähtsam asi elus, mitte et ma sellest nüüd unistaksin, on tervis. Et mu lähedased oleksid elus ja terved ja ise oleksin terve – see on kõige tähtsam ja siis tuleb kõik muu,“ ütles Palmiste lõpetuseks.

Jaga
Kommentaarid