Kõige rohkem meeldib Alikale muusikat kirjutada halvas tujus. „Siis tulevad laulud mõnusamini välja. Saan kogu selle emotsiooni panna laulu sisse ja tavaliselt nad tulevad ka päris head välja. Mis ka lõpuks rõõmustab,“ rääkis Alika Vikerraadio stuudios Sten Teppanile. Näiteks on halvast tujust sündinud Eesti Laulu võidulugu „Bridges“, mis on oma aususes Alika sõnul Eesti meelelahutusmaastikul haruldane nähtus.

Alika esitles 30. novembril oma debüütalbumi „ALIKA“. Uuelt albumilt leiab 13 lugu ja kõlab nii eesti, inglise, vene kui ka ukraina keel. Kuidas on ukrainlased Alika debüütalbumi vastu võtnud? „Mind jälgivad ka Ukraina inimesed ja ka mõned minu sugulased Ukrainast, kes tegelikult kuulsid laule paar kuud enne albumi ilmumist, kui ma just seda juba valmis tegin,“ rääkis Alika Kroonikale ja lisas, et tagasiside tema debüütalbumile on olnud seni väga hea. Alika sai ukrainlastelt tänusõnu, et ta kirjutas ühe loo ka ukraina keeles. „Minu meelest on hästi oluline ka see ukraina lugu sinna sisse panna,“ sõnas lauljanna.

Üks lugu „Distance“ räägib ühest sõbrannast, kes käitus Alikaga halvasti. Kas pärast albumi ilmumist ja loo kuulamist on see sõbranna endast kuidagi märku andnud? „Sõbrannaga me ei läinud suure tüliga lahku, lihtsalt olid veidi imelikud tunded minu meelest meie vahelises sõprussuhtes. Nagu ka laulus, siis inimene nii väga ei hoolinud minust, kui mul oli halb olla, või siis ta oli valetanud mingisuguste suurte asjade kohta, mis tal elus toimuvad. Lõppude lõpuks oli [temaga suhtlemine] äge aeg, aga kahjuks juhtus nii. „Distance“ on üks mu lemmikutest lauludest. Ja kui see lugu lõpuks välja tuli, siis ma lihtsalt hakkasin nutma, sest olen oodanud seda hetke (albumi ilmumist – toim) poolteist aastat. Ja lõpuks see saigi teoks,“ nentis Alika rõõmsalt.