Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 teabe- ja turundusvaldkonna juhi Marili Vihmanni sõnul on oluline, et Tartus ja Lõuna-Eestis toimuks suurüritusi, mis traditsiooniliselt on Tallinnas. „Eesti Laul on hea näide sellest, kuidas Tartu 2024 toob kokku sündmuseid erinevatest Eesti paikadest, et koos pidutseda ja tähistada Euroopa kultuuripealinna tiitliaastat.“

Lisaks toimub Tartus ka glamuurne punase vaiba pidu, mida varem pole Eesti Laulul tehtud. „Kultuuripealinnana me muidugi traditsioonilist punast ei vali ja üllatame rahvast Tartu 2024 tunnusvärvides roosa vaiba peoga,“ ütles Vihmann.

Vihmannile teadaolevalt tulevad ka Eesti Laulu vaheklipid Tartu teemalised.

ERRi elamussaadete juhi Karmel Killandi sõnul on Rahvusringhäälingul uhke tunne taas heade mõtete linnas olla. „Kus siis veel, kui mitte Tartus – vastses Euroopa kultuuripealinnas alustada Eesti esindaja valimist Eurovisioonile. Aga loomulikult viime läbi aasta oma erinevates kanalites kõik teised huvitavad sündmused samuti Lõuna-Eesti kodudesse,“ ütles Killandi.

Finaalikohta lähevad püüdma 5MIINUST x Puuluup, Anet Vaikmaa, Antsud, Cecilia, Ewert and The Two Dragons, INGA, Ingmar, Laura, Multikas ja Ewert Sundja, OLLIE, Peter Põder, Silver Jusilo, Sofia Rubina, Traffic ning YONNA.

Õhtut juhivad Grete Kuld ja Tõnis Niinemets.

Eesti Laul toimub Tartu Ülikooli spordihoones. Uksed avatakse 17.30. Poolfinaali eel toimub artistidega autogrammitund kell 18.00–18.30. Otseülekannet alustab ETV kell 18.45 glamuurse roosa vaiba peo vastuvõtuga. Otseülekanne võistlusest algab kell 19.15.