„Ma olen hakanud igal pool leidma seda, mida otsin. Minimalismi ja kvaliteeti nii disainis kui ka elus üldse, vähem on parem. Neljanda slaidina saad teada, kas ma suutsin oma suurimale hirmule ja reaalsele foobiale otsa vaadata ja sellega tegeleda,“ avaldas Uibomägi videoklipikest Egiptusest, kus ta merevees snorgeldas.

„Ikka veel on hirmus, ma ei taha teada, mis mul pulss teeb, aga käisin kolm korda. Ilus on seal all, väga ilus,“ ütles Uibomägi väriseval häälel.

Kuigi Kethi Uibomägi sai mõne aasta eest tuntuks eelkõige lauljana, siis laiema avalikkuseni jõudis ta ikkagi tele-eetrist ja just TV3 saatejuhina. 2021. aasta sügise hakul, kui kanal pakkus Kethile ekraanil säramise asemel kaadritagust teletööd, otsustas ta töösuhte lõpetada.

„Tean, et olen väärt enamat, kui mulle pakuti. Usaldan oma sisetunnet ja jään alati endale kindlaks,“ lausus ta toona Tervis Plussi kaaneloos.

„Mis mõttes mina ja töötu?“ kirjeldas ta esimest emotsiooni, kui oli telefonitsi ühenduses töötukassa konsultandiga ja kuulas tema soovitusi. Veidi olukorda analüüsinud, ei tundunud see enam sugugi hull. „Mis selles siis halba on? Meil on ju nii palju inimesi, kes on selle läbi teinud, nüüd on minu kord. Sain aru, et see ongi elu loomulik osa – olin tõusnud ju hästi kiiresti ja kukkusin siis sähmakaga alla. Mõtestasin selle enda jaoks lahti ja sain lõpuks aru, et see on võimalus millekski uueks.“

Mullu sügisel Kanal 2 suurejoonelisel sünnipäevapeol püüdis Kroonika kinni saatejuhi Kethi Uibomäe ja küsis, miks ta ikkagi otsustas kanaliga tollal töösuhte lõpetada? Uibomäe sõnul langes tollal mitu lahkumispõhjust kokku. „Ma arvan, et ma ise ei olnud valmis kogu selleks tööks, mis ma toona peale endale võtsin. Ma arvan, et täna, kui ma saaksin selle pakkumise, saaksin ma ise ka palju paremini hakkama. Teiseks, mulle tundub, et see kuidagi oli üldse keeruline aeg, nende jaoks ka,“ rääkis Kethi Uibomägi.