„Puuluubi tants näeb välja nagu jahi või sõdalase tants,“ iseloomustas Kermes, lisades, et selline sõjatants ongi suurele laulukonkursile hästi sobilik.

Vormsi inimesed on aga Kermese sõnul väga sõbralikud. Tants pärineb viikingite ja Rannarootsi ajast, kuid Teise maailmasõja ajal läks Vormsi saar rootslastest tühjaks. „See tänane rahvatantsurühm, kes seal tantsib, tantsib tegelikult valdavalt ikkagi üle Eesti tuntud rahvatantsu tantse,“ selgitas Kermes, et kuigi tegemist on vana Vormsi rahvatantsuga, siis tänane Vormsi rahvatants ning Puuluubi ja 5MIINUSE tants ei ole omavahel seotud.

Ka kummutas Kermes fakti, nagu tegemist oleks TikToki-tantsuga. „See ei ole mingi TikTokist mahaviksitud asi - vastupidi, see on miski, mis on TikToki jõudnud viikingite, 5MIINUSE ja Puuluubi abiga.“

„Tegelikult see, mida 5MIINUST ja Puuluup teevad, on väga tänuväärne - nad toovad ajaloost asju, mis muidu iial meieni ei jõuaks,“ kiitis mees ansambleid.

5MIINUSEL ja Puuluubil toimus 2023. aasta augustis Vormsis bändilaager ning sealt saadigi tantsuks inspiratsiooni. „Seal tantsiti ja kinnistati see tants,“ lausus Kermes.