Nele-Liisi tänavu Eesti Laulul osalev lugu „Käte ümber jää“ pääses otse finaali. „Mulle on hästi palju öeldud, et see on nagu armastuslaul. See mingis mõttes ongi armastuslaul, aga see ei ole inimesele, kes lihtsalt ei taha sinuga koos olla, vaid inimesele, kes on siit juba ära läinud teisele poole,“ rääkis laulja, et lugu on pühendatud tema 16-aastaselt lahkunud nooremale vennale. „Ikka vahel öösel ärkan üles ja mõtlen ta peale.“

„See laul on pigem minu jaoks helge mõttega, et ma ikka salamisi kohtun temaga enda mõtetes, meie käed on ühendatud, lihtsalt selline jäine asi on ümber, et me ei saa enam üksteist puudutada,“ selgitas Nele-Liis, lisades, et loo mõte on tuletada meelde neid inimesi, kes on meie südames.

Ka Daniel Levi lugu „Over the Moon“ oli üks viiest õnnelikust loost, mis otse finaalsaatesse jõudis. Ta nentis, et tema lugu pole n-ö tavaline eurolaul. „Võib-olla ei tundu kõige parem mõte tulla võistlusele, kus on vaja kärtsu ja mürtsu, laste unelauluga, aga mul on siiamaani rahu südames, et ma sellise lauluga tulin,“ rääkis ta. Oma lugu laulab ta igal õhtul kodus lastele.

Sel aastal said Eesti Laulul esimest korda viis artisti otse finaali ning peale Nele-Liis Vaiksoo ja Daniel Levi loo jõudsid otse finaali veel ansambel Brother Apollo, duo Uudo Sepp ja Sarah Murray ning Carlos Ukareda.

Eesti Laulu finaal toimub 17. veebruaril Tondiraba jäähallis.