Võitja valimisel said kaasa rääkida nii vaatajad (75%) kui ka rahvusvaheline žürii (25%). Sel aastal said oma punktid edastada seitsme riigi eksperdid: Hispaania, Sloveenia, Luksemburg, Armeenia, Hispaania, Rootsi ja Suurbritannia. Žüriipunktide edastamise järel hoidsid nublu ja Mikael Gabriel kolmandat kohta 42 punktiga. Õhtu suurfavoriit Sara Siipola oli võimsalt juhtimas, teisel kohal oli rokkbänd Cyan Kicks.

Pärast rahvahääletuse tulemuste liitmist keerati edetabel pea peale. Lõplik võitja Windows95man oli saanud žüriilt vaid 28 punkti, mis jättis neid algselt viimasele kohale. Rahvas otsustas kahele pöörasele mehele anda 285 punkti, mille järel oligi kindel, et tegemist on UMK võitjatega.

UMK lõppskoor

Täna õhtune esinemisjärjekord on järgmine:

  1. Sini Sabotage – „Kuori mua“

  2. Cyan Kicks – „Dancing With Demons“

  3. Jesse Markin – „Glow“

  4. Mikael Gabriel x nublu – „Vox populi“

  5. Sara Siipola – „Paskana“

  6. Sexmane – „Mania“

  7. Windows95man – „No Rules“

UMK 2024 võitja kroonitakse Tampere Nokia Arenal, mis mahutab 13 455 inimest. Tegemist on suurima areenaga Soomes ning täna õhtusele kontserdile pääseb rekordarv publikut. Lauluvõistlus saab avapaugu kell 21.00 ning internetist saab nublule ja Mikael Gabrielile hoida pöialt Yle veebilehe kaudu, kust saab valida ka ingliskeelse kommentaatori. Samuti toome kõik päeva jooksul toimuva Kroonika lugejateni ka otseblogi vahendusel.