"Loov Euroopa MEDIA toetus on igale projektile suur tunnustus. Tänavune esimene MEDIA arendustoetuste voor oli taas väga tiheda konkurentsiga. Toetuse vääriliseks kuulutati vaid 15% taotlustest. "Eia jõulud Tondikakul" oli sedapuhku ainus Eesti projekt, mis toetuse sai," kommenteeris tulemust Loov Euroopa Eesti juht Katre Kajamäe. Vooru novembrikuu tähtajaks esitati 370 taotlust, millest toetatakse 56 projekti kokku 2 235 000 euroga.

Anu Auna seni viimane film on 11. mail linastuv "Polaarpoiss". Film toodeti samuti LuxFilmi alt, kuid muusika, helinduse ja värvikorrektsiooni tarbeks jäi raha väheks. Puuduva summa saamiseks suunduti ühisrahastusplatvorm Hooandja poole ning 7. veebruariks saadi vajaminev 5000 eurot kätte. "Ela jõulud Tondikakul" tootjatel LuxFilmil ja Kinosaurus Filmil on rahaliste probleemide tekkimise korral samuti võimalik pöörduda postproduktsiooni viimistluste jaoks Hooandja kampaania poole.

"Eia jõulud Tondikakul" on Anu Auna teine täispikk mängufilm, seejuures on mõlemad täispikad veel tootmises. Režissööri lühifilmid ja dokumentaalfilmid on kogunud mitmeid tunnustusi - 2010. aasta lühifilm "Vahetus" kogus filmifestivalidel üle kogu maailma mitmeid auhindu ning seda peeti 2011. aastal Eesti Kinoliidu XIII Eesti filmipäevade aastapreemia vääriliseks.

"Eia jõulud Tondikakul" on koguperefilm, mille tegevus toimub jõulude ajal, peategelane on 9-aastane loodusehuviline linnatüdruk Eia, kelle vanematel ei leidu tema jaoks kuigi palju aega. Kuna Eial maal elavaid vanavanemaid ei ole, siis saadavad jõulude ajaks tööreisile sõitvad ema ja isa tüdruku koolivaheajaks külla endise metsavahi Oti juurde, kes elab oma kaasaga Lõuna-Eesti metsade vahel. Seal ootavad Eiat ees uued sõbrad ja põnevad avastused…

"Minu eesmärk on anda Eesti lastele oma jõulufilm, mis räägib meielastest, peegeldab Eesti jõulutraditsioone ja leiab aset ilusal lumisel kodumaal," selgitab Aun filmi idee tagamaid.

"Eia jõulud Tondikakul" režissöör on Anu Aun, produtsent Maie Rosmann-Lill, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Remo Savisaar ja kunstnik Matis Mäesalu. Filmi planeeritav eelarve on 1 149 000 eurot, millest 837 000 eurot eraldati projektile Eesti Vabariik 100 konkursi raames.

Film valmib produktsioonifirmade Luxfilm ja Kinosaurus Film ("Päevad, mis ajasid segadusse") koostöös 2018. aasta jõuludeks.