Neill Blomkampi "Chappie" oli just 2015. aastal linastumas, kui andekas noor režissöör avalikustas, et temal ja filmistuudiol 20th Century Foxil on plaan tuua tagasi Sigourney Weaveri Ripley ja Michael Biehni Hicksi ning teha järg seeria seni neljandale filmile "Tulnuka taassünd" (1997).

Stuudio andis rohelise tule, Ridley Scott asus produtsendi rolli ning tunduski, et fännid ei saa näha mitte ainult Scotti enda lavastatud "Tulnuka" eellugusid, vaid ka viiendat osa, mis jätkaks sealt, kus neljas pooleli jäi.

Hiljem selgus, et viies osa ei jätkaks sealt, kus neljas pooleli jäi, sest Scott ei pea "Tulnukas 3" ja "Tulnuka taassündi" täisverelisteks "Tulnuka" filmideks. Ühes tapeti kohe filmi alguses teisest osast tuntud tüdruk Newt, android Bishop ja Hicks ning neljandas Ripley klooniti ning nad jõudsid lõpuks hoopis Maale. Blomkamp soovis hoopis jätkata sealt, kus James Cameroni teine osa "Tulnukad" 1986. aastal pooleli jäi ning teha seda koos vanemaks jäänud Hicksi, Newti ja Ripley'ga.

Blomkamp avaldas "Tulnukas 5" esialgsed sketšid oma Instagrami leheküljel.

Nüüd selgus tõde: Ridley Scott kinnitas, et Fox on projektile pidureid pannud ja filmi ei näe me ilmselt kunagi.

Prantsuse veebileheküljele Allocine intervjuud andes kinnitas Scott kõikide fännide hirme.

"Meil polnud kunagi isegi stsenaariumit, vaid idee, mis arenes 10 lehekülje pikkuseks. Mina olin alati selle projekti produtsent, aga me ei läinud sellega edasi, sest Fox otsustas, et nad ei taha seda siiski teha", ütles Scott intervjuus.

Olukorra muudab segasemaks tõsiasi, et samal ajal kui Blomkamp tegeles "Tulnukas 5" ideega, avalikustas Scott, et tema teeb samal ajal ka "Prometheuse" järge, mida me praegu tunneme "Tulnukas: Covenant" nime all, kuigi algselt oli filmil hoopis teine nimi, milleks oli "Alien: Paradise Lost".

Fox võis otsustada, et Scoti film on tähtsam või oli just tema see, kes aitas "Tulnukas 5" surmale kaasa, aga selge on see, et järge enam ei tule ning Scott tegeleb juba järgmiste filmidega, mis leiavad aset enne esimest "Tulnukat". Nii nagu ka "Prometheus" ja "Tulnukas: Covenant".

Nädalavahetusel aset leidnud Haapsalu õudus - ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) keskendus seekord filmikoletistele ning muidugi olid programmis esindatud ka Scotti "Tulnukas" ja James Cameroni vägagi vääriline järg "Tulnukad". Neid filme uuesti ja uuesti vaadates saab selgeks, et tegemist on meistriteostega, mis lähevad ajaga aina paremaks.

26. aprillil leidis aset ka ülemaailme ALIENi päev ning kinodes näidati nii esimest "Tulnukat" kui ka "Tulnukas: Covenanti" esimesi klippe. 25. mail saab maailmakuulus hapet pritsiv, putukat meenutav ja pimedates koridorides redutav universumi tõhusaim tapamasin 38-aastaseks ning Sir Ridley Scott läheneb ise 80. eluaastale, kuid režissöör vananemisemärke ei näita.

"Tulnukas: Covenanti" võtete ajal kinnitas Scott ajalehele Sydney Morning Herald, et tal ei ole plaaniski "Tulnuka" seeriat enam rahule jätta, sest viimane kord, kui seda tegi, sõitsid filmid kiiresti pärast neljandat osa rööpast välja ja lõpetasid väga kurvalt ("Aliens vs. Predator 2: Tugevam jääb ellu").

Scott andis mõista, et võib pärast "Tulnukas: Covenanti" teha veel vähemalt kuus osa, et "Prometheusest" alguse saanud eellugude seeria hoiaks "Tulnuka" frantsiisi elusa ja tervena.

ALIENi päeva raames avaldatud video näitab, mida tegid "Prometheuse" peategelased Shaw ja David enne "Tulnukas: Covenant" sündmusi.

"Tulnukas: Covenant" treiler.