Filmi produtsendi Evelin Soosaar-Penttilä sõnul käivad täna viimased ettevalmistused kohe-kohe algavateks võteteks.

“Võttemeeskonnas on mitukümmend inimest, kellest enamikuga töötasime koos juba ka esimese Klassikokkutuleku filmi võtetel. Suurem osa filmi tegevustikust toimub Saaremaal, kokku kestavad filmi võtted pisut üle kolme nädala,” ütleb produtsent elevusega. Ka Kuressaare linnapeal Madis Kallasel on kodusaarel toimuvate filmivõtete üle hea meel: “Kuressaare ja Saaremaa on juba pikki aastaid olnud kõigile teada suurepärase kohana nautida suvel näiteks ooperit ning kammermuusikat, filmiga „Klassikokkutulek 2“ loodame näidata meie linna ning saart mõnevõrra teise nurga alt.”

Esimestki osa lavastanud Rene Vilbre sõnul ei ole Eestis kunagi keegi sellise skeemi järgi järjefilmi teinud ning tunnistab, et on huvitav ses vallas esimene olla ja asi ära proovida.

“Esimese filmi puhul oli tegu eksperimendiga, kas nii lühiksese ajaga üldse on võimalik filmi toota. Ilmnes, et oli. Õnneks ei olnud ka mingit ootust publiku poolt. Tulemus üllatas nii tegijaid kui vaatajaid. Teise filmi puhul on võttepriood ikka sama lühike, aga vastutus kümnekordne ning publiku ootus tohutu. See teeb tegemise kordades keerulisemaks,” kinnitab Vilbre ning lisab veel: “Teise osa puhul on stsenaarium keerulisem. Tegevuskohti on rohkem, juhtub märksa enam. Ka tegelaste sisemine põlemine on eredam.”

"Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused"

Ago Andersoni jaoks tuli otsus järjefilmis osaleda kiiresti: “Põhimõtteline “jah” tuli kohe peale esimese osa filmimise lõppu.”

Genka jääb selles suhtes salapärasemaks: “Valetaksin, kui ütleksin, et otsus lihtsalt tuli,” kuid lisab naljatades, et tema karjäärile on filmis osalemine kindlasti kasuks tulnud: “Mul on nüüd hunnik uusi 60+ vanuses fänne, kes ei tea mu muusikast midagi ja arvavad, et ma olen late bloomer Ago Andersoni kursusekaaslane.”

Kogu peaosaliste trio on uue filmi suhtes põnevil: “Lugu on tempokam ja tehniliselt keerukam, mõned olukorrad ikka täitsa p…s,” naerab Ago Anderson. Mait Malmsten ütleb, et on saanud esimese filmi kohta palju siiralt positiivset tagasisidet. “Seetõttu on tunne järje kallale asudes ühest küljest kindlam. Küll aga teisalt on nüüd kerge hirm, sest tuleb ju hüpata üle oma varju ja kinnitada “hea tuju garantiimärk”,” ütleb Malmsten.

Lisaks põhikolmikule on seekord ekraanil terve seltskond uus tegelasi, keda kehastavad Tanja Mihhailova-Saar, Indrek Ojari, Kristel Aaslaid, Mariann “Mallukas” Treimann, Ingrid Margus jpt. Eelmisel nädalal välja kuulutatud taustanäitlejate konkursile on kandideerijaid juba üle 1600!

Eesti ühe armastatuima kinohiti mustast huumorist pakatav järg “Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” toob kinodesse tagasi kolm kooliaegset sõpra, kes on otsustanud korraldada ägeda poissmeeste õhtu, aga satuvad ootamatult hoopis matustele. Unustamatust klassikokkutulekust on 2 aastat möödas ning kolme lustliku sõbra elus puhuvad uued tuuled.

Kuum rokkstaar Toomas (Genka) on lõpuks otsustanud naise võtta, Mardi (Mait Malmsten) abielus on suured jamad ning Andres (Ago Anderson) on naissoole sõja kuulutanud, hakates põhimõtteliseks poissmeheks. Kuigi tujukad mehepojad on keskeakriisiga leppinud, kestab kirgede torm elumere lainetel endise hooga. Kuidas hoida oma staariseksapiili, kui meedia tõmbab sinu uuele plaadile vett peale? Kuidas eluga edasi minna, kui avastad, et kaasa on patustanud? Kuidas end pärast arvukaid äraütlemisi vastassoole ihaldusväärseks muuta? Seda, kas laulatus ikka toimub, kes vedru välja viskab, kas Mart päästab oma abielu ning kas Andres saab õnnelikuks, saad teada vaid kinosaalis.

"Klassikokkutulek"

“Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” on jultunud komöödia oma tuntud headuses koos armastatud Eesti näitlejatega, mis räägib elust enesest ja enamastki veel.

“Klassikokkutuleku” produtseerinud Taska Film on tootjafirmaks kõigi aegade neljale menukaimale Eesti filmile: “Klassikokkutulek” (2016), “Nimed marmortahvlil” (2002), “1944” (2015) ja “Sangarid” (2017).

Filmi valmimist toetavad Eesti Filmi Instituut, Forum Cinemas, TV3, Olympic Casino, Tridens/Jägermeister, Neste Eesti, TS Laevad, Silberauto, Mosaic, Valio, Goldwell, Make Up For Ever Eesti, Cramo ning MTÜ Visit Saaremaa koostöös ettevõtetega Arens Ehitustööd, Klotoid ja Saaremaa Lihatööstus.

“Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” jõuab Eesti kinodesse uue aasta 16. veebruarist ehk veidi enne Eesti Vabariigi aastapäeva. Filmi levitab taas VaataFilmi, kes on ühtlasi ka filmistuudiote Paramount ja Universal ametlik esindaja Eestis.