Kas sinule meeldis, et meie laulumeister Stig Rästa palal „Storm“ on Skandinaavia kvaliteediga võrreldavat jumet? Koostööpartnerlauljagi on tal Rootsist. Iseasi, kas Victor Crone välgataks Tel Avivis teiseks Sahleneks, kes meid pronksile laulis, või pigem humanitaarabiks Sandraks, kellega Ateenas finaaliukse taha jäime?

Kas sulle jäi kõige eredamalt silma Kerli Kivilaane „Külm armastus“, püüdleb kuulilt Põhjala blondide piigade nooreduka imago järele?

Sina peaksid valima:

*REFORMIERAKOND. „PAREM TULEVIK!

Oled kindel, et tasuks valida kogenud suurtegijaid, kes lähevad tulemust tõstma, mitte alles „kogemusi omandama“. Ja et piiririigina miks mitte Lääne kõrval ka Idast kasu lõigata! Hääli juurde võita sealt, kus annab.

Uku Suvistel on tagataskus karastus ja publikuhääled nii Jurmala kui Moskva talendikonkurssidelt. Muidugi tasub teda proovida ka Euroopa MM-il!

Swingers – ühes kaks Eurovisiooni tuleprooviga Eesti tantsulavu valitsevat diivat. Omad valijatele haardega Kohilast Kohtla-Järveni! Tel Avivi laval niisama põlve ei väristaks.

Sinu õige valik on:

*KESKERAKOND. „ÕIGLANE RIIK KÕIGILE!“

Tahad näidata Euroopale, et Eesti pole mingi Ida-Euroopa kolkapõrgu, vaid omadega juba ammu „erinevus rikastab“ võrdsuse ja vendluse kants nagu Berliin või London!

Viljandi armeenia laulupere poiss Stefan tegi poolfinaalis puhtaltlaulmises rootsi Victorile silmad ette!

Eestisse juba 2002 Eurovisiooni-kulla võitnud Aruba mehe enda tütar, isalt võimsa hääle ja sarmi pärinud Sissi!

Meie oma Noor-Eesti eht jalgpallitüdruk Inger!

3. märts on sinu valik:

*SOTSIAALDEMOKRAADID. „IGAÜKS LOEB!“

Meie eurotšempionite Priit Pajusaare pala Sandra Nurmsalu esituses tõmbas sind laupäeva õhtul lausa jalust. Eesti keeles, eesti meeles, eesti lumme härmatanud metsas. Kui Pajusaare euroviisid 1990ndail Evelin Samueliga mängisid kokkukõladele väikse Iirimaaga, siis isamaaline „Soovide puu“ 2019 lõimib juurde ka Balkani melanhoolia kõlasid!

Vali:

*ISAMAA. „ISAMAA ON IGAVENE!“

Nõuad vankumatult, et eestlased olgu ikka „heledapäised ja siniste silmadega“. Mehed mehe ja naised naise moodi, mitte mingid unisex olendid. Putini moodi selget korda: lihapirukad on lihaga ja kapsapirukad kapsaga! Salaflirt ka vene valija maitsega pole patt!

Synne Valtri – eht täisverd Eestimaa tõugu lavakaunitar! Nagu „Meie mehe“, nii ka „Patuse poole“ totaalne menu põhines paljuski vene tümpsu eestindustel. Venelaste esituses põlgas Eestimaa rahvas samu laule pahaks, eesti keeles aga jumaldas. Nii või teisiti, Synne vastupandamatu sarm nakatab.

Kadiah – armas nagu vaat et „Viimse reliikvia“ Agnes ise! Laul pakatab ja nakatab nostalgiaga – „oh, need lapsepõlve süütud muretud lambad ja mängud...“. Paraku video pildis-kõlas rohkem kui poolfinaali lavaesituses.

Sinu valik on:

*EESTI KONSERVATIIVNE RAHVAERAKOND. „EESTI EEST!“

Oled väsinud vanadest kaladest, ihkad pilti uueks löövaid värskeid nägusid. Isegi kui nad ei laula midagi, mida enne kuuldud poleks.

Lumevärv ja särtsakas Inga – söövitas end poolfinaalis kostüümiga meelde irriteerival moel nagu Eesti 200 trammipeatuse plakat. Ent ka eesti keeles lööv „Milline päev“ on tänavuses valikus pala, mis järjest enam pähe kummitama jääb.

Hakkajad pesamunad xtra basic & Emily J, koosluses sümpaatselt meie eesti ja vene noorte influentserite sünergia võimalikkus.

Tõtta valima:

*EESTI 200. „PIKK PLAAN EESTILE!“

Tahaksid hirmsasti ka valida, aga sobivat kandidaati lõpuks võtta polegi.

OLI VALIK: Kaia Tamm kõigile teistele selgelt vastanduva pala ja sõnumiga „Kuhu kadusid kassid?“, aga paraku see poolfinaalis kihutamisest kaugemale, lõppmängu ei jõudnudki.

*P.S. EESTIMAA ROHELISED. „ESIMENE PUHAS RIIK!“