EV100 raames valminud ja tänaseks palju positiivset vastukaja saanud film "Tõde ja õigus“ on väga populaarne kooliõpilaste seas, tõdeb Forum Cinemas programmijuht Tõnis Lõhmus. „Filmi linastumise avanädalal on vaatamata koolivaheajale jõudnud kinno tuhatkond noort ning eelolevateks nädalateks on juba broneeringuid tehtud enam kui 1500 õpilase ühiskülastusteks,“ märkis programmijuht. „Mõned Tallinna ja Viljandi piirkonna koolid on võtnud kinokülastuse ette kogu koolile ning broneerinud filmi vaatamiseks lausa terve kino.“

„Koolide huvi Eesti kirjanduse, kultuuri ja ümbritseva seostamiseks filmikunstiga on kasvav, seekord oleme oma kinodes õpilaste kirjandustundide rikastamiseks kombineerinud filmivaatamise temaatilise rändnäitusega ning teeme koostööd ka Tammsaare muuseumiga, et pakkuda koolidele põnevat ja kaasaegset koolitunni alternatiivi,“ märkis Lõhmus ning lisas, et väga mitmed koolid kasutavad võimalust teha kinokülastus ka hommikupoolikul, enne kino avamist, mis annab võimaluse hoida ka müügipunktid suletuna ja keskenduda vaid filmielamusele.

Tammsaare muuseumi eestvedaja Maarja Vaino lisas, et muuseum pakub koostöös kinoga kooliõpilastele ka temaatilist haridusprogrammi. “Film kannab edasi Tammsaare vaimsust ning sisu, kuid pakume koolidele võimaluse tulla pärast kinokülastust muuseumi “Tõe ja õigusega” veelgi lähemat sinasõprust sobitama,” lausus Maarja Vaino. “Õpilaste maailma avardamiseks ning filmist saadud tundmuste pikendamiseks pakume muuseumitundi, kus tutvustame romaani sügavamaid kihte ja tegelaskujusid, samuti arutleme teose tähtsuse üle nii minevikus kui ka tulevikus. Muuseumitunni eesmärk on panna õpilasi mõtlema teose ajaloolise ja kultuurilise tähtsuse üle.“ Vaadates klassiga „Tõde ja õigust“ Forum Cinemas kinodes, saab kasutada võimalust broneerida soodushinnaga haridusprogramm ka Tammsaare muuseumis.

Forum Cinemas külastusstatistika näitab, et head Eesti filmid on hakanud üha enam nooremat publikut kinno tooma. “Eelmisel aastal tegi järsu hüppe noorte kinokülastus, mil klassi- või grupikülastusena jõudis kinno ligi 10 500 noort, kõige suuremad filmisõbrad on statistika kohaselt kooliõpilased kuni üheksanda klassini,“ lisas Forum Cinemas programmijuht. Selle aasta kahe kuuga on aga kinno jõudnud klassi- ja grupikülastusena juba 4500 noort.

Populaarseimad filmid, mida klassidega on külastatud olid mullu "Seltsimees laps“ ja "November“ ning Tõnis Lõhmuse sõnul jõuab selle aasta lõpuks esimesele kohale "Tõde ja õigus“.