Film on nomineeritud parima filmi, parima režii, parima stsenaariumi, parima mees- ja naispeaosa ja parima kõrvaltegelase kategoorias. Võitjad kuulutatakse välja 30. märtsil 2019.

“Mees, kes üllatas kõiki” rahvusvaheline esilinastus toimus sügisel Veneetsia filmifestivali Orizzonti programmis, seal võitis režissööride Natalja Merkulova ja Aleksei Chupovi film parima naispeaosa preemia, mis läks näitlejanna Natalja Kudrjashovale. Sellele järgneva aja jooksul on film osalenud rohketel festivalidel ning võitnud mitmeid auhindu. 3. märtsil pärjati filmi Hispaanias Bilbaos Zinegoaki festivalil parima filmi auhinnaga, samuti sai Bilbaos näitlejaauhinna Natalja Kudrjashova.

“Mees, kes üllatas kõiki” jõuab Prantsusmaa kinolevisse alates 20. märtsist, Eestis on filmi võimalik vaadata Telia filmilaenutusest alates 11. märtsist.

“Mees, kes üllatas kõiki” operaator on Mart Taniel, filmi Eesti-poolne produtsent on Katrin Kissa ja tootjafirma Homeless Bob Production. Filmi peategelane on Siberi metsavaht Igor, kes võitleb taigas tegutsevate salaküttide vastu. Igor on tubli pereisa ja austatud kogukonna liige. Tema abikaasa Natalia ootab nende teist last. Ootamatult saab Igor teate, et ta on haige ja elada on jäänud vaid paar kuud. Mees ei saa abi ei traditsioonilisest meditsiinist ega ka nõiaväelt. Tal ei jää muud üle kui astuda viimane, meeleheitlik samm - ta otsustab järgida vana Siberi müüti Žambast, kes teades, et surm teda otsib, muudab end tundmatuseni lootuses, et surma silm libiseb temast mööda.

“Mees, kes üllatas kõiki” tootjafirmad on Pan Atlantic (RUS), Homeless Bob Production (EST) ja Arizona Production (FRA), selle valmimist on toetanud Eesti Filmi Instituut ja Kultuurkapital. Filmi Venemaa-poolne kaasprodutsent on Alexander Rodnjanski, kes on rahvusvaheliselt tuntud kui Andrei Zvjagintsevi filmide “Leviaatan” ja “Armastuseta” produtsent.