Poliitikasse suunduv Evelin Ilves avaldab tänases “Radaris” oma poliitilise ambitsiooni tagamaad: “Minu liitumine Rohelistega on väga minulik samm. See ei anna mulle mingisugust garantiid kohe kuhugi jõuda. Kui ma oleksin tahtnud kohe kuhugi jõuda, siis ma oleksin teinud teise valiku. Aga ma tahan päriselt sisuliselt seda asja ajada.”

Milliste valikute ees Ilves seisis, kuidas ta mõtestab oma poliitilist missiooni ja kui tõsiseltvõetavaks kandidaadiks ta ise end Europarlamendi valimistel peab, selgub juba täna õhtul.

Teisalt veel detsembris tõdes Evelin Ilves Kroonikale, et ta kevadel ta poliitikasse ei lähe, olgugi, et pakkumisi on olnud palju. Ilvese sõnul sai pika kaalumise järel määravaks tütar Kadri Keiu soovitus mitte loobuda priiusest, vähemalt eelseisval kevadel mitte.

Siis väitis Evelin, et keskendub hoopis oma kodurestoranile Roog. Paistab, et kevadtuuled on toonud uued mõtted. “Võimalik, et poliitika võiks olla minu järgmine missioon. Et saaks päriselt oma kogemusi ja teadmisi ära kasutada," ütles Evelin detsembris.

“Paraku olen väga lähedalt näinud, kui palju on poliitikas kurjust, üksteisele ärategemist, puhtalt isiklikke ambitsioone, kuidas riigitegelased teevad otsuseid mitte riigi, vaid enda või oma partei huvidest lähtudes. Lisaks vennataplus ja retoorika… See kõik on ülimalt ebameeldiv. Samas üks kuradike mu õlal ütleb, et kui sa tahad, et midagi oleks teisiti, ära kritiseeri või vingu, vaid löö käed külge. Teine kuradikene teisel õlal aga hoiatab — ära anna vabadust käest!”