"Tuul” ("The Wind”) esilinastus mullu Toronto filmifestivalil ja on nüüdseks valitud rohkem kui 50 festivali kavva. Selle debütandist režissöör Emma Tammi on pooleldi soome verd: tema isa Tom oli 4-aastane, kui koos vanematega 1949. aastal Soomest USAsse kolis. Oma isa sünnimaad külastas ta esimest korda alles 2018. aasta lõpus, kui filmi näitas Helsingi õudus- ja fantaasiafilmide festival Night Visions.

Õudusvesterni tegevus leiab aset 19. sajandi lõpul Metsikus Läänes, kuhu elama asunud Lizzy (Caitlin Gerard) kohtub oma suurimate hirmudega üksilduse ees. „Tugev kohatunnetus ja feministlik perspektiiv rikastavad seda paljutõotavat, ehk isegi alahinnatud debüüti – segu vesternist ja õudusfilmist,” nagu kirjutas meelelahutustööstuse juhtivaid väljaandeid Variety. "Tuult” on võrreldud ka selliste filmidega nagu "Babaduuk” ja "Nõid”

Kokku on festivali põhiprogrammis kuus Põhja-Ameerika filmi: neli USA-st ja kaks Kanadast.

Kõige tuntum režissöör:

"Laip Brighton Rockil” ("Body at Brighton Rock”, USA), režissöör Roxanne Benjamin

Noor looduspargivaht avastab, et tema valvataval maa-alal lebab laip… mis hakkab ilmutama elumärke. Esilinastus hiljuti mainekal festivalil South by Southwest (SXSW). Režissöör on tuntud HÕFFilgi näidatud õudusfilmide kasseti "Teekond lõunasse” ühe autorina.

HÕFFi juht Helmut Jänes: „Trilleri sugemetega kriipiv ellujäämislugu.”

Kõige jubedam film:

"Surma keskpunkt” ("The Dead Center”, USA), režissöör Billy Senese

Enesetapu sooritanud mees ärkab pärast surnuks tunnistamist ellu. Juhtumiga tegelev psühhiaater avastab peagi, et on sattunud jälile millelegi seninägematule.

Helmut Jänes: „Slow-burner, mis areneb ootamatult pingeliseks ja hirmutavaks trilleriks.”

Kõige verisem film:

"Peakütt” ("The Head Hunter”, USA), režissöör Jordan Downey

Keskaegse sõjamehe õudu äratavast koletiste peade kollektsioonist puudub vaid üks – aastaid tagasi tema tütre tapnud monstrumi oma.

Helmut Jänes: „Rohkete gore-efektidega muinasjutt-õudusfilm, mille füüsilisus on iga keharakuga tuntav.”

Kõige vaimukam film:

"Punase kirja päev” ("Red Letter Day”, Kanada), režissöör Cameron MacGowan

Rahulikku äärelinna kolinud pere püüab uues keskkonnas kohaneda. Ühel päeval täituvad aga sealsete elanike postkastid punaste ümbrikutega, mille sees kiri: „Tapa oma naaber enne, kui tema tapab sinu!” PÖFF on esimesi festivale maailmas, kus seda tuliuut filmi näha saab.

Helmut Jänes: „Ohtra huumoriga vürtsitatud rapper igihaljal teemal: tunne on naabrit!”

Kõige mustema huumoriga film:

"Harpuun” ("Harpoon”, Kanada), režissöör Rob Grant

Kolm sõpra klaarivad avamerel jahiga seigeldes suhteid. Kui paadil puruneb mootor ja selgub, et kaasavõetud veest ja toidust jätkub vaid mõneks päevaks, on selge, et kõik saab sellest hetkest alates minna ainult halvemaks... Edgar Allan Poe romaani "Arthur Gordon Pymi lugu” ainetel.

Helmut Jänes: „Musta komöödia elementidega õuduspõnevik, mis annab uue hinguse arvukatele merel-juhtub filmidele.”

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival leiab tänavu aset 25.–28. aprillini. Tegu on suurima omasugusega Balti riikides. Soodushinnaga festivalipasse saab osta vaid 31. märtsini festivali koduleheküljelt www.hoff.ee. Kogu programm avalikustatakse ja piletite müük algab 5. aprillil.