Mehhiko modell oli üks maailma esimesi transsoolisi tõsielustaare, tema surnukeha avastati selle aasta veebruaris, naine poos ennast üles. Miriami abikaasa Daniel Cuervo väidab, et naise surmas on mängus kahtlased asjaolud.

Abikaasa arvab, et Miriami enesetapp on lavastatud. Mehe arvates Miriam tapeti, kuna ta ei tahtnud prostitutsiooniga tegeleda.

"Miriam helistas mulle 5. veebruari hommikul Mehhikost ja sõnas, et tal on halb olla. Ta oksendas verd. Ma käskisin tal haiglasse minna. Ta helistas mulle lõunal, kui haiglast koju läks, see oli viimane kord, kui ma temaga rääkisin," meenutab mees.

Kaks tundi hiljem leiti Miriami surnukeha tema kodust. Cuervo soovis, et Miriami surnukeha New Yorki saadetaks, kuid selleks ajaks oli ta juba kremeeritud.

25. veebruaril jagas Miriami sõbranna Jeanett Ørtoft naisest sotsiaalmeedias fotosid ja kirjutas nendele juurde südamliku järelhüüde.

"Puhka rahus, kallis Miriam. Uudis sinu varajasest lahkumisest purustas mu südames ja jättis mind šokki ja pisaratesse. Sa tegid minu elu ja paljude teiste inimeste elu siin planeedil värvikamaks. Su elu oli liiga lühike, kuid sa elasid seda erakordselt hästi."

"Ma olen väga tänulik, et sa lubasid mind enda südamesse, mõtetesse ja ellu. Aitäh kõikide mälestuste eest, need jäävad alatiseks minuga. Meil oli nii palju plaane, ma ei suuda uskuda, et sind enam mitte kunagi ei näe. Vähemalt mitte maises elus. Sa olid säravaim täht maal ja nüüd oled sa säravaim täht taevas. Kaastunne kõikidele lähedastele," kirjutas sõbranna.

Jeanett jagas fotot ka Miriami matustelt, naine seisis lilledega kaetud kirstu kõrval. Miriam tegi enda viimase postituse Facebooki 15. detsembril.

Staar sai kuulsaks 2004. aastal, kui kõmuline tõsielusaade "Miriami saladus" üle terve maailma laineid lõi. Selle saate eetrisseminekut üritasid osalised takistada, kuna nad said alles viimases episoodis teada, et toona 21-aastane kaunis Miriam ei olegi sündinud naisena. Sarja filmimise ajal ei olnud Miriam veel operatsioonil käinud, seega oli ta bioloogiliselt mees.

Hiljem osales staar ka Briti populaarses tõsielusarjas "Big Brother".