Filmi jaoks otsitakse erinevate perioodide jaoks saledaid noormehi vanuses 18 - 23 aastat kehastamaks noori sõdureid.

Filmivõtted toimuvad Tartus ja Tartumaal erinevatel perioodidel (29 - 30 august, 10 - 12 september, 16-19.september ja 23-24.september). Kandideerima oodatakse neid nii neid, kes saavad osaleda mitmel perioodil, kui ka neid, kes saavad üles astuda ainult ühel. Võttepäevad on tasustatud.

Huvilistel palutakse saata meil aadressile ernacasting@nafta.ee. Kirja juurde palutakse lisada värsked fotod ja enesetutvustus. Väljavalitud kutsutakse kostüümiproovi, mis leiab aset juba sel reedel, 23.augustil, Tartus.

Mängufilm "Erna läheb sõtta” jutustab Esimese maailmasõja ajal Taanis Jüütimaal elanud vaprast naisest, kes poja kaitsmiseks võtab ette raske teekonna Taanist läbi Saksamaa Prantsusmaa rindele.

Režissöör on Henrik Ruben Genzi ja peaosas on Taani üks armastatuimaid näitlejannasid Trine Dyrholm. Meespeategelast mängib Taani näitleja Ulrich Thomsen, kes on osalenud James Bondi filmis "The World is Not Enough".

Filmi peaprodutsent Nimbus Film on Skandinaavia üks progressiivsemaid ja edukamaid produktsioonikompaniisid, mis on tootnud üle 50 mängufilmi. Muuhulgas on Nimbus Film ka ETVs linastunud Taani-Rootsi krimiseriaali "Sild" peaprodutsent. Filmi kunstnikuks on aga Jette Lehmann, kes oli Lars von Trieri filmi "Melanhoolia" kunstnik ning sai selle eest 2011. aastal Euroopa Filmiauhindade kunstnikupreemia.

Filmivõtted algavad 29. augustil, kuid hoogsad ettevalmistused juba käivad. Võtted toimuvad Tartu Ülikooli majandusteaduskonna hoones (endine Rahvusarhiiv) ning Tartu külje all Tamsa külas Kindralimäel. Majandusteaduskonna hoonesse ehitatakse võtete ajaks kasarmu ning Kindralimäele rajatakse kaevikuid lahingustseenide filmimiseks. Filmis toimub pöördeline lahingustseen Saksa-Prantsuse rindel, seda filmitakse Tartu külje all, kust algab Lõuna-Eesti kuppelmaastik.

Filmivõtted Tartus ja Tartumaal kestavad kokku 18 päeva ning lõppevad 25. septembril, lisaks Eestile toimuvad võtted veel erinevates paikades Taanis ja Belgias.

“Erna läheb sõtta” jõuab kinodesse 2020. aasta sügisel.