Mai

Saate "Kodutunne" produtsent Kristi Nilov (41) abiellus oma kihlatu Jan Loigoga (41) 10. mail, mis on varalahkunud saatejuhi Signe Lahteina sünnikuupäev.

Facebooki vahendusel tutvunud Kristi ja Jan pidasid suurejoonelise pulmapeo Ojaku turismitalus. Paar saabus laulatusele uhke "Kodutunde" bussiga. Sadakonna külalise ees kõndisid nad mööda punavalgete roosidega sillutatud teerada imekaunisse Pärnumaa mereranda, et sõlmida seal abielu. Kristi võttis endale mehe perekonnanime. Hoogne pidu, kus tantsuks mängis ansambel Karavan, kestis hiliste öötundideni.

Presidendi poolvend, poliitik Raimond Kaljulaid (37) abiellus oma kihlatu Jane Palmiga 29. mail. Pulmapäeva tähistati tagasihoidlikult. "Registreerimisel olime kahekesi, sest Eesti seaduste järgi pole tarvis tunnistajaid," ütles Raimond.

Raimondi ja Jane abiellumine tuli nende lähedastele ja sõpradele üllatusena, hiljem korraldati neile väikseid koosviibimisi.

Paar tutvus, kui Jane tuli Raimon­di firmasse tööle. "Väga hea on olla koos kellegagi, kellega oled sedavõrd ühel lainepikkusel, et üheksal juhul kümnest mõistab ta sind mitte ainult poolelt, vaid suisa veerandilt sõnalt," on Raimond öelnud. Jane kannab abikaasa perekonnanime.

Juuni

Näitlejad Saara Kadak (29) ja Märt Pius (30) abiellusid juunikuu teisel nädalalõpul. Pea 140 külalisega suursugune pulmapidu peeti Võrtsjärve kalda puhkekeskuses ja kestis suisa kaks päeva. Tseremoonia toimus Põltsamaal Märdi lapsepõlvekodu õuel. Näitlejatepaar oli teineteisele ette valmistatud tundeküllased ja humoorikad kõned, mis kanti ette erilise näitlejameisterlikkusega. Saara kõne tõi nii mõnelegi külalisele pisara silma.

Traditsioonilist pulmaisa ei olnud. Tegusa ja hoogsa peomeeleolu eest hoolitsesid Märdi ja Saara näitlejatest sõbrad. Suureks toeks oli ka Märdi kaksikvend Priit, kes aitas pulmavägesid korraldada. Muusikalise poole eest vastutas ansambel Legend.

Juuli

Juulis abiellusid Oleg Grossi rallisõitjast poeg Georg Gross (36) ja Katrin Vakulskaja (23). Vihula mõisas peetud kallis ja kaunis pulmapidu oli pulmaisa sõnul Eesti tasemel täiesti utoopiline sündmus. Kõik oli uhke ja suursugune, alates dekoratsioonidest ja lõpetades sõiduvahenditega. Abielu registreerimisele saabus Katrin koos pruutneitsitega muinas­jutulises kaarikus, mida vedasid kaks lumivalget hobust. Georg koos peiupoistega, kellest üks oli Ott Tänak, tuli aga kahe ralliauto ja helikopteri eskordi saatel. Nii peosaali kui ka registreerimisala õues kaunistasid tuhandetest lilleõitest moodustatud postamendid.

Klaasist katusega peotelk, kus lauda istuti, koosnes eraldi vesipiibusalongist, kontserdisaalist ja toitlustusalast. Õhtu jooksul said külalised nautida elegantselt välja mängitud pulmamänge, helikopterisõitu, tulešõud ning ansambli The Swingers ja Venemaa superstaarisaatest tuntuks saanud artisti Vlada Chuprova esinemisi. Noorpaar oli palganud Peterburi pulmakorraldusfirma Royal Wedding First Sight ja on arvatud, et peo kogumaksumus võis küündida mitmesaja tuhande euroni.

Näitleja Priit Pius (30) abiellus 24. juulil näitlejanna Maiken Schmidtiga (34) Käsmu metsas, põlispuude ja sammaldunud rändrahnude vahel.

150 külalisega pulmapidu pandi püsti Lainela puhke­külas Kasperviku restoranis. Üks erilisemaid hetki oli Maikeni ja Priidu avavalss, mida kumbki polnud varem harjutanud. Kuigi paar tuli tantsusammudega hästi toime, saatsid seda meeleolukad naerupahvakad. Nalja sai ka Maikeni sõbrannade kokku monteeritud video esitlemisel, mis jutustas noorpaari suhte arengust. Kaasade sõnul oli pulmapäev imeline. Pärast pidu sõitisid Maiken ja Priit haagissuvilaga mesinädalatele mööda suvist Eestimaad.

Meelelahutusärimees Sten-Erik Jantson abiellus 20. ­juulil oma kihlatu Daana Suuniga. Laulatus toimus Tallinnas Kaarli kirikus ja vägev 140 külalisega pulma­pidu peeti pealinna lähistel mõisas. Kleit, mida Daana kandis laulatuse ajal, oli soetatud New Yorgist, kuulsast Kleinfeldi pulmasalongist. Ka abielusõrmused telliti välismaalt ja nende kivide arv annab kokku Jantsonite pulmakuupäeva.

August

Ettevõtja Even Tudeberg ja moekunstnik Kristina Viirpalu läksid paari 17. augustil. Laulatus toimus Otepääl Maarja kirikus, kus oli kohal 149 head sõpra, lähedast ja pereliiget. Pühakoja eest sõitis paar 1936. aasta GAZ-iga enda Otepää maakoju. Seal alanud meeleolukas pidu kestis kella kolmeni öösel. Õhtu oli sedavõrd hoogne, et pruutpaaril jäi pulmatort söömata. Pulmas esines teiste seas Valgevene ansambel Minskoe More, mis on Eveni üks lemmikbände.

Pärast pidu suundusid Kristina ja Even mesinädalatele Kreetale. Eveni sõnul ei piirdu aga nende mesinädalad ­ainult selle reisiga ega isegi mitte maise eluga: "Meie ­mesinädalad kestavad sealt edasi veel igavikuliselt kuskil tähesajus."

Armastatud Ugala teatri näitleja, muu hulgas ka seriaalis "Kättemaksukontor" mänginud Adeele Sepp (29) ja ansambli Curly Strings kitarrist Jaan Jaago (30) pidasid maha pulmapeo Lõuna-Eesti maalilise looduse keskel – sündmust tähistati 120 külalisega Eesti unikaalseimas ja suurimas palkmajas, Greete motellis.

"Terve päeva kestel valdas mind eufooriaseisund. Abiellusin kõige vingema mehega maamunal ja kohal olid minu kõige kallimad ja ägedamad inimesed," sõnas Adeele. Ta võttis perekonnanimeks Jaago. Abikaasad kasvatavad tütrekest, kel nimeks Salmeli.

Eesti hinnatumaid režissööre, Eesti eurolaulu lavastusliku poole üks autoreid ja ansambli Winny Puhh kitarrist Ove Musting (42) purjetas abieluranda Lohusalus. Õnnelik abikaasa tema kõrval on laulja ja muusikaterapeut Marion Untera (36), kes kannab sestsaati samuti Mustingu nime.

"Tähistasime pulmaga meie kakskümmend aastat kestnud armuloo jätkumist," ütles Ove kelmikalt. Aasta tagasi, kui Ove Marioni kätt palus ja talle kihlasõrmuse sõrme libistas, küsis nende noorem poeg, miks isa nii teeb.

"Ju oli lapse jaoks elu tore niigi, aga meie soov oli kooselu ametlikuks abieluks muuta," rääkis Ove.

September

Meelelahutaja Hannes Võrno (50) ja Cordeelia Viikberg (40) abiellusid 29. septembril. Abielust andis mees teada Facebooki vahendusel. Paar kuud hiljem ütles Hannes Kroonikale, et oli enne Cordeeliaga kohtumist üksildane mees. Abielu on tema sõnul mehe jaoks tähtis otsus ja ta käis enne naise käe palumist peapiiskop Urmas Viilma juures pihil. Cordeelia kannab nüüd perenime Võrno.