"Jah, mina tean, kes seal on," ütles Karelson hommikuprgrammi intervjuus. "Seal on lauljad ja mitte-lauljad. Nad kõik on Eesti inimestele ühte või teistviisi tuttavad. Seda ma ei hakka ütlema, kes kuskil saates olnud on," ütles Karelson.

Eesti erinevus muu maailmaga on see, et kui maski alla panna keegi, kes ei ole laulja, siis ta peab siiski olema keegi, kes oskab laulda.

"Üks asi, mida Eesti televaataja andeks ei anna, on halvasti laulmine," sõnas Karelson.

Märks siis uuris, kas üks nendest võiks olla Niinemets. Karelson aga keeldus ühelegi nimele reageerimast.

Juba esimese saate lõpus näeb esimest maski maha võtmist ehk juba siis paljastatakse esimene identiteet.

Kõiki osalejaid hoitakse suure saladuskatte all. Nende isikuid ei tea isegi saatejuht, detektiivid ega lavatagune personal.

Osalejad riietatakse enne stuudiosse tulekut musta, nii et ei ole aru saada kehakujust ega sellest, kas tegu on mehe või naisega. Neil on ees ka maks, mis praegu nii populaarne on.

Stuudiosse jõudes viiakse osalejad salajasse ruumi, kus nende must riietus asendatakse lava peal kantava kostüümiga.

Kaupo Karelson kommenteeris ka Mart Sandri naasmist, kes on varem öelnud, et talle ei meeldi enam saateid juhtida. Karelsoni kohaselt olla "Maskis laulja" kontseptsioon niivõrd põnev ja intrigeeriv, et Sander ei saanud sellele ei öelda.

Saade alustab pühapäeval. Seal astuvad üles 10 karakterit, kellest Kaupo tõi välja Lõvi, Vanapagana, Putuka ja Lille. Kõik kostüümid on disaininud Liisi Eesmaa.

Esimeses saates aga kõiki tegelasi ei näe. Seal astuvad üles kuus karakterit, kes astuvad teineteise vastu duellides üles. Iga duelli kaotaja peab uuesti laulma ning saatest lahkuja otsustavad detektiivid.

Karelson tõi välja, et tulevikus võib veel näha ka näosaate ja superstaarisaate uusi hooaegu.