“Maskis laulja” formaat ei vajaks ühtpidi mingit tõestamist - selle populaarsus suurtes teleriikides on nii suur, et kõik peaks tunduma absoluutselt lollikindel. Miks see formaat nii hästi töötab, ei paista suurt keegi teadvat. “Las ma teen ühe asja selgeks: see ei ole hea televisioon. Samal ajal on see nii totakas ja jabur, et võib osutuda geniaalseks,” kirjutab Guardiani kriitik ja möönab, et õieti ei tohiks meie kõrgintelligentsel maamunal enam olemaski olla saateid, kus keegi kostümeerib end siiliks või rotveileriks ja kukub laval karaoket üürgama.

Sellegipoolest miljonid inimesed vaatavad seda. Uudishimust põledes vaatasin Youtube’ist välismaiseid saateid ja nautisin neid täiel rinnal. Miks? Jumal teab! Samal põhjusel naeraksin end ribadeks, kui homme hommikul Kalamaja pargist elevandi seljas istuva trompetimängija leiaksin.

Siiski olin Eesti versiooni osas skeptiline. Esiteks ei kujutanud ma ette, et meil on ükski telekanal nii rikas, et võistelda USA versiooni disneyfilmilikult grandioossete kostüümidega...