Gael García Bernal - “Elujanu” (“Dallas Buyers Club”, 2013)
Bernal on suutnud endale luua väärika karjääri. Ta karjääri tipphetkeks võib nimetada Kuldgloobuse võitmist “Mozart in the Jungle” eest. Bernal oleks peaaegu saavutanud ka järgmise kuulsuse tasandi – Oscari. Talle pakuti Rayoni rolli filmis “Elujanu”. Mees tundus rolli suurepäraselt sobivana. Kuid tuleb välja, et ta pidi rollist perekondlikel põhjustel loobuma. Rayoni rolli sai endale Jared Leto.

Chevy Chase - “Tabamatu ilu” (“American Beauty”, 1999)
Peale mitmeid edukaid filme 80ndatel võttis Chase'i karjäär pöörde. Ta sai rolle üksikutesse filmidesse. Asjad oleksid ilmselt teisiti, kui ta oleks vastu võtnud Lester Burnhami rolli filmis “Tabamatu ilu”. See karakter kõnetas paljusid ameeriklasi, kes vihkasid keskklassi elustiili. Kuigi see roll oleks aidanud Chase'i tagasi pildile, loobus ta sellest kartes, et roll mõjub ta mainele kehvasti. Rolli saanud Kevin Spacey sai enda riiulile aga lisada teise Oscari.

Angela Bassett - “Koletiste ball” (“Monster’s Ball”, 2001)
Basset on varem nomineeritud Oscarile ja temast oleks võinud saada esimene mustanahaline naine, kes on võitnud Oscari, kuid kahjuks see nii ei läinud. Aastaid peale seda pakuti talle rolli filmis “Koletiste Ball”. Bassett loobus rollist liigsete seksuaalsete stseenide tõttu. See andis võimaluse Halle Berryle roll vastu võtta ja sellega Oscar võita.

Liam Neeson - “Lincoln”, 2012
Liam Neeson mängis oma karjääri parima rolli Oscar Schindlerina filmis “Schindleri nimekiri”. Ta nomineeriti Oscarile. Aastaid hiljem pakuti mehele rolli filmis “Lincoln”, millest ta loobus, kuna tundis ennast rolli jaoks liiga vanana. Rolli sai endale režissööri esmane valik Daniel Day-Lewis, kes võitis sellega enda kolmanda Oscari.

Paul Bettany - “Kuninga kõne” (“The King’s Speech”, 2010)
Bettany on mänginud mitmetes meeldejäävates rollides. Samas magas ta maha suurepärase võimaluse, kui loobus rollis filmis “Kunginga kõne”. Stsenarist David Seidler tundis, et Bettany on ideaalne kandidaat George VI rolli, ent mees polnud osast huvitatud. Bettany tundis, et on ületöötanud ja soovis rohkem aega enda perega veeta. Ts otsus tuli kasuks rolli endale saanud Colin Firthile.

Richard Gere - “Wall Street”, 1987
Režissöör Oliver Stone nägi Gere'i mängimas ärihai Gordon Gekkot. Näitleja oli eelnevate rollidega tõestanud, et suudab suurepäraselt pahalast mängida. Gere polnud aga Gekko rolli mängimisest vaimustatud ja osa sai endale hoopis Michael Douglas.

Harrison Ford - “Süriaana” (“Syriana”, 2005)
Harrison Ford on mänginud kinoajaloos mitmeid ikoonilisi rolle. Sellest hoolimata on ta enda töö eest saanud vaid ühe Oscari nominatsiooni. Hollywoodi-legendil oleks ilmselt olnud võimalus seda viga parandada, kui ta oleks vastu võtnud Bob Barnesi rolli filmis "Süriaana". Ford loobus osast, kuna ta polnud kindel filmi jaoks kogutud materjali tõesuses. Rolli sai endale hoopis George Clooney.

Gene Hackman - “Voonakeste vaikimine” (“The Silence of the Lambs”, 1991)
Gene Hackman on näitlemise eest võitnud kaks Oscarit. Roll filmis “Voonakeste vaikimine” oleks võinud olla pilet kolmanda Oscari juurde. Hackman loobus filmis osalemisest, kuna ühele tema tütrele ei meeldinud materjal, mille põhjal filmi tehti. Hannibal Lecteri rolli sai endale Anthony Hopkins. Samas, kas keegi kujutaks Hannibalina ette kedagi muud peale Hopkinsi?

Emma Watson - “La La Land: California unistused” (“La La Land”, 2016)
Naljakas, kuidas asjad vahel lähevad. Emma Watson loobus Mia rollist filmis “La La Land”, et mängida “Kaunitaris ja koletises” Belle’i. Ryan Gosling loobus aga rollist “Kaunitaris ja koletises”, et mängida “La La Landis”. Mia roll läks aga Emma Stone’ile.

John Travolta - “Forrest Gump”, 1994
Travolta naases pildile suurepärase näitlemisega kultusfilmis “Pulp Fiction”. Ta nomineeriti Oscarile, kuid ta kaotas auhinna rollile, millest ta eelnevalt loobunud oli. Algselt oli Travolta esimene valik mängida Forrest Gumpi, kuid loobus sellest. Osa sai endale Tom Hanks.

Allikas: WatchMojo.com