Soolist ebavõrdsust arutades jõudis näitlejanna järeldusele, et ainus viis, kuidas naised saavad meestest rohkem teenida on modellindus või prostitutsioon.

35aastane Keira on oma suurema osa rahast teeninud Chaneli modellina. "Käin punavaibaüritustel, kus sulle antakse kaamerate all pealaest jalatallani 10-pallisel skaalal hinde. Kõik taandub välimusele. See on naiseks olemise raskus tänapäeva maailmas," ütles ta.

Knightley läbilöök oli 2002. aastal jalgpalliteemalises filmis "Bend It Like Beckham" ("Tribla nagu Beckham"), mis oli ülimalt edukas Inglismaal pärast esilinastust 2002. aasta augustis ning sai kassahitiks ka USA-s, kus see esilinastus 2003. aasta märtsis ja piletimüük küündis 32 miljoni dollarini. Pärast filmi "Tribla nagu Beckham" sai Knightley osa järgmises kassahitis "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" "Kariibi mere piraadid: Musta pärli needus", mille produtsent oli Jerry Bruckheimer. Film esilinastus 2003. aasta juulis ning sai väga positiivseid arvustusi, kujunedes 2003. aasta suve suurimaks hittfilmiks ning jättes Knightley nime näitlemisse igaveseks kirja.