2017. aastal esinesid Laura Põldvere ja Koit Toome lauluga "Verona" Kiievis Eurovisiooni teises poolfinaalis. Finaali nad edasi ei pääsenud.
Koidu sõnul oli see tema jaoks viimane Eurovisioon.

Nagu näha on, siiski ei olnud viimane. Koit esineb Eesti Laulu 2021 poolfinaalis lauluga "We Could Have Been Beautiful". Loo autorid Joonas Parkkonen, Koit Toome, Peppina Pällijeff.

Koidu sõnul ei ole tal suurt eesmärki järgmine aasta Eurovisioonile pääseda. Asi on pigem laulus. "See on selline laul, mis mulle endale nii väga meeldis. Mõtlesin, et sellega võiks uuesti laiema publiku ette tulla üle pika aja," ütles Koit Kroonikale.

Koidu viimasest singlist on möödas rohkem kui neli aastat. "Ma olen viimased aastad võrdlemisi teadlikult kadunud olnud," lisas ta.

Koidu sõnul ta teistele artistidele konkurentsi ei paku. "Kokku on 24 lugu. Igal esinejal on oma publik. Mida rohkem Eesti Laulul häid artiste kaasa lööb, seda parem," ütles Koit.

Koit Toome alustas alustas soolokärjääri pärast Code One'i lagunemist 1998. aastal. Tema esitatud laul "Mere Lapsed" esindas Eestit 1998. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Birninghamis, kus sai 12. koha. Hiljem on Toome korduvalt üritanud pääsu Eurovisioonile. Tema ning Maarja, Evelin Samueli ja James Wertsi 2003. aastal esitatud ballaad "Know What I Feel" jäi Riiga-sõidust vaid 1 punkti kaugusele.

Aastal 2007 osales Koit Eurovisiooni kohalikus eelvoorus enda kirjutatud lauluga "Veidi veel", aga jäi viimaseks.

2017. aasta Eesti Laulul võitis ta koos Laura Põldverega esitatud lauluga "Verona" esikoha ja pääses esindama Eestit 2017. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Kiievis. Eurovisioonil laul teisest poolfinaalist edasi ei pääsenud.