Artist: Heleza

Loo nimi: "6"

Kus sa oled teda varem näinud/kuulnud: Heleza ehk kodanikunimega Helena Põldma sai muusikasõpradele tuntuks juba mõne aasta eest tüdrukuteduos Hoax. 2019. aasta alguses lahkuminekust teatanud duo suurimaks hitiks jäi "Ära enam hella".

Laiemale avalikusele sai Heleza tuntuks sel suvel, kui koostöös räppar Pluutoga anti välja singel "OD", mis sai suureks raadiohitiks ning praeguseks on see kogunud üle 300 000 vaatamise Youtubes.

Artist: Kadri Voorand

Loo nimi: "Energy"

Kus sa oled teda varem näinud/kuulnud: Džässlaulja Kadri Voorand on laiemale avalikkusele tuntud pea 10 aastat. Juba karjääri alguses ilmusid meedias mitmed artiklid, mis spekuleerisid, et Voorand võib olla just see Eesti artist, kes maailmas läbi lööb. Aastate jooksul on Voorand noppinud mitmeid tähtsaid auhindu ja preemiaid ning on tuuritanud ka välismaal.

Kadri Voorand

Artist: Kristin Kalnapenk

Loo nimi: "Find A Way"

Kus sa oled teda varem näinud/kuulnud: Laiemale üldsusele pole Kristin Kalnapenki nimi veel tuntuks saanud eelkõige seetõttu, et lauljatar on üle kümne aasta elanud Hispaanias.

Artist: Pluuto

Loo nimi: "Wingman" (koos Andrei Zevakiniga)

Kus sa oled teda varem näinud/kuulnud: Pluuto nimi sai üleöö tuntuks Eesti muusikamaastikul 2018. aasta sügisel, kui ta avaldas loo "Mõtetes". Praeguseks on see pala saanud Youtubes üle 1,2 miljoni kuulamise.

Oma panuse on Pluuto andnud ka teiste artistide hittlugudesse. Näiteks teeb ta kaasa 5Miinuse ja nublu loos "Tsirkus" ning sel sügisel sai raadiohitiks Grete Paia ja Pluuto koostöös sündinud pala "Johnny Bravo".

Artist: Alabama Watchdog

Loo nimi: "Alabama Watchdog"

Kus sa oled teda varem näinud/kuulnud: Vaevalt selle nimega ei olegi. Enne Eesti Laulu poolfinaali saamist kandis bänd nime Up the Sky. Kroonikale antud videointervjuus tunnistasid liikmed, et nad on varem korduvalt üritanud võistlusele pääseda, kuid tulutult.

Eesti Laulu poolfinalistid

Artist: Hans Nayna

Loo nimi: "One By One"

Kus sa oled teda varem näinud/kuulnud: Mauritiuselt pärit Hans on andnud Eestis varemgi kontserte, kuid suurt läbilööki pole tal siiani olnud. Eestisse leidis ta tee tänu oma elukaaslasele Merlele.

Eesti Laulu poolfinalistid

Artist: Rahel

Loo nimi: "Sunday Night"

Kus sa oled teda varem näinud/kuulnud: Sel suvel oma debüütsingli avaldanud Raheli jaoks pole tegemist päris esimese Eesti Lauluga, sest varasemalt on ta saanud proovida taustalaulja ametit. Kuid varasemalt pole ta poolfinaalis artistina osalenud.

Tõelised melomaanid võivad teda teada bändidest OUU ja Rake, kuid klubihuntidele võib Raheli nägu olla tuttav hoopis ansamblist 2 Quick Start, kus ta on mõnda aega taustalaulja kohustusi täitnud.

Artist: Uku Haasma

Loo nimi: "Kaos"

Kus sa oled teda varem näinud/kuulnud: Uku on kodumaiset muusikamaastiku rikastanud mitme looga, kuid suuremat läbilööki pole tal olnud. Varasemalt on ta tegutsenud ka rokkbändis Muster. Suured Juss Haasma fännid teavad teda võib-olla armastatud näitleja väikevennana.

UKU HAASMA