Töötukassast sai ta üheksa kuu jooksul miinimumtoetust 174 eurot kuus, kuna tema viimaseks töökohaks oli Linnahalli juhatuse liige ja juhatuse liikme lepingult ei maksta töötukindlustusmakse.

"Arco Vara City leidis mu andmed Töötu­kassast ning nad võtsid ise minuga ühendust," räägib Kaia. "Kuigi mul oli ka juba mõtteis, et võiksin hakata maakleriks, sest olin ju abilinnapea linnavara valdkonnas ja omal ajal täitsin poole aastaga linnavara müügiplaani 95 protsendi ulatuses. Lisaks kogemus panganduses, suur sotsiaalne võrgustik ning eelnev koostöökogemus arendajatega. Esialgu olen õpipoisi staatuses. Kui tahad edukaks maakleriks saada, tuleb ennast selles valdkonnas harida, uusi teadmisi ammutada ja taas "istuda koolipingis"."

Kasuks tuleb ka, et Kaial on olnud 11 elukohta, sealhulgas on ta ehitanud kaks maja, ümber ehitanud kortereid, ostnud-müünud-vahetanud-üürinud kinnisvara.

Ekspoliitikul on hea meel uue võimaluse üle tööle asuda: "Kui oled olnud avaliku elu tegelane ja tippjuht, on tööpakkumistele kandideerimisel tüüpiline küsimus: nalja teete või, olete poliitik, olnud tippjuht, teil ­ on äriühing ja nüüd soovite tulla palgatööle! Osutud nii-öelda ülekvalifitseerituks, kardetakse, et tuled ettevõttesse tööle ja tahad selle üle osta või seda juhtima hakata. Pelja­takse poliitilist minevikku. Eks vanus mängib ka rolli, eelistatakse ikka noori ja rohelisi."