Merylin selgitas asjaolusid enda Instagramis, öeldes, et kõiges on süüdi ikka koroonaviirus.

"Hetkel on kõik pausil koroona pärast ning hetkel ei väljastata K1 viisasid ega lasta USA riiki sisse läbi teatud Euroopa riikide, kui just läbi Türgi ei reisi. Aga siiski muu viisaga nad saatesse ei võta kui ainult K1," rääkis Merylin hetkeolukorrast.

Ta lisas humoorikalt, et kui tõsielusaates osaleda ei saa, siis võib vabalt minna teise tuntud saatesse. "Nii et tuleb minna Dr Phili saatesse hoopis ja draama üles tõmmata," ütles ta naljaga pooleks.
Foto: Instagram

Aga mis on see K1 viisa, millest Merylin rääkis, ja mida selle saamiseks tegema peab? Lühike vastus: väga palju.

"90 päeva kihlatud" saate sisu on lihtne: ameeriklasest osaleja "armub" kellessegi välismaal ning kui nad on ametlikult kihlatud, siis lubavad USA seadused välismaalasel seaduslikult riiki siseneda, et nad saaksid abielluda. Selle puhul väljastatakse välismaalasele mitte-immigrandi ehk K-1 viisa.

Aga selle viisa saamiseks on vaja täita mitmeid kriteeriume. Paar peab abielluma 90 päeva jooksul ja sealt tuleb ka saate nimi. Selle järel tuleb anda sisse taotlus, mis lubab välismaalasel riiki jääda nii kauaks, kui ta ise soovib.

K-1 viisa taotluse üks tingimusi on, et paaril peab olema lubatud taotluse sisse andmise hetkel abielluda ehk kumbki ei tohi olla juba abielus.

Teine tingimus on aga see, et paar peab olema päris elus kohtunud. “90 päeva kihlatud” saate vaatajad küsivad tihti, kas USA valitsus ikka hoolib, kui palju paarid on enne koos aega veetnud, kui nad viisataotluse sisse annavad. Üldreegel on see, et ameeriklasest sponsor ning välismaalane peavad kahe aasta jooksul olema vähemalt üks kord kohtunud. Kuigi on võimalik, et äärmuslikel tingimustel tehakse selles punktis erand, siis pigem juhtub seda harva.

Paari kohtumine ei pea sugugi kaua aega võtma. “90 päeva kihlatud” saates osalenud Robert, kes kohtus Facebookis Dominikaani Vabariigist pärit Annyga, veetis naisega koos kaheksa tundi enne, kui ta otsustas, et tegu on tema elu armastusega.

On olnud ka olukordi, kus nii ameeriklase kui välismaalase soov kokku saada on olnud niivõrd suur, et ei hoolita ka faktist, et kumbki ei räägi teineteise keelt. Siinkohal tuleb aga mängu rahvusvaheline keel armastus, mis peaks nii mõnedki probleemid lahendama. Keeleoskus ei ole K-1 viisa taotlemise üks tingimusi.