Möödunud laupäeval ehk 30. jaanuaril tähistas oma 70. sünnipäeva inglise laulja Phil Collins. Selle puhul meenutas temaga kohtumist ka meelelahutusettevõtja ning "Tivoli" eestvedaja Lauri Viikna.

"Kui Phil Collins käis Tallinnas, siis ta andis paaripäevase vahega kaks kontserti. Olen käinud akrediteeritud fotograafina enamusi staare pildistamas ja mul oli ka tookord au olla ainukesena pildistamas Meet & Greet üritus,t kus enne kontserti Phil Collins kohtus väljavalitutega. Sain ka ise temaga vestelda. Rääkisime trummidest ja kontserturneedest. Ta muideks kahetses, et ei ole aega natuke rohkem Eestimaad näha. Lubasin seda viga parandada," meenutas Viikna.

"Peale esimest kontserti printisin välja parimad fotod tema esinemisest. Peale teist kontserti kinkisin talle minu tehtud pildid tema esimesest kontserdist CD-l koos minu Eestimaa loodusfotode paremikuga. Loodan, et tal oli aega nendega tutvuda, aga vähemalt on mul kodus seinal minu enda tehtud fotod temast koos tema autogrammiga," lisas Lauri Viikna ning soovis legendaarsele muusikule ka palju õnne.

Collinsi esinemisest Eestis 2005. aastal ja tema elu keerdkäikudest kirjutas Kroonika ka oma viimases numbris. 13. ja 16. oktoobril 2005. aastal esines Phil Collins maailmaturnee "First Final Farewell Tour" raames Saku Suurhallis. Sellest pidi kujunema artisti hüvastijätutuur. Tallinna kontsert oli Collinsi uue Euroopa turnee avakontsert. Pärast Tallinna kontserti reisis Collins Soome ja andis seal kaks juba väljamüüdud kontserti. Seejärel tuli ta Eestisse tagasi. On üsna ainukordne, et artist oli nõus lisakontserdiga, kus ta esimese kontserdi järel peab lava ja tehnika kokku pakkima ning edasi reisima ja seejärel samasse kohta tagasi tulema. Tolleks ajaks ei olnud Eestis seni toimunud ühegi maailmakuulsa muusiku või bändi lisakontserti.

"Läbirääkimised artisti esindajatega algasid juba aprillis, kui esimene kontsert välja müüdud sai. Lootsime, et artist on huvitatud andma teise kontserdi päev pärast esimest kontserti, ent väga üllatuslikult pakuti meile hoopis 16. oktoobrit. Ka meie jaoks on lisakontserdi korraldamine esmakordne kogemus," kommenteeris kontserdi produtsent Peeter Rebane.

Vägevast šõust andis tunnistust, et Collins reisis enam kui sajaliikmelise kaaskonnaga ning kasutas laval kümneliikmelist bändi ja mitmeid taustalauljaid. Collinsi Tallinnas viibimise ajaks oli reserveeritud Reval Hotel Olümpia presidendisviit ja üle saja numbritoa.