Suureks innustajaks ja eeskujuks selle otsuse tegemisel oli Oti hea sõber Andres Puusepp, kes on juba neli aastat vabatahtliku päästjana tegutsenud ja rääkinud selle ameti olulisest. „Olen Andresel aeg-ajalt vahetuse ajal huvi pärast külas käinud ja omavahel rääkides arutasime, kas mina ka ei sooviks tulla. Nii hakkaski see mõte idanema,“ meenutab Lepland. „Õnneks olen ma ka ise seda meelt, et kõik asjad tuleb ära proovida. Seda enam, et tegemist on ääretult olulise ja ühiskonnale väga vajaliku positsiooniga – vabatahtlikke päästjaid on vaja ja mida rohkem on inimesi, kes omavad teadmisi pääste-, korrakaitse- või meditsiinivaldkonnas, seda parem.“

Tanel Padar avalikustas Instagrami vahendusel, et ta on lisaks rokkstaari staatusele nüüd ka vabatahtlik päästja. "Olen läbinud vastavad koolitused ning olen nüüdsest vabatahtlik päästja. Minu esimest 24 tundi valvet tuletõrjujana Nõmme komandos saad näha järgmise nädala "Pealtnägijas"," teatas Tanel sotsiaalmeedias.

Madis Millingu noorem vend, saate-, peo- ja õhtujuht Tõnis on ka vabatahtlik, kuid tema panustab oma aega abipolitseiniku ülesannetele.

Tõnis Milling läks vabatahtlikuks politseinikuks 2007. aasta pronksiööl. "Üks asi on see, et see adrenaliin. See, et sa saad teha midagi sellist, mis paneb sul endal vere keema. Loomulikult on siin mu enda huvi mängus, et kui ma pean kinni roolijoodiku, kes võib-olla mõni aeg hiljem sõidaks surnuks minu lähedase inimese, siis see on väga tugev panus," ütles ta "Ringvaates".