Eelmise nädala teisipäeva õhtul kella kolmveerand kümne paiku pidas politseipatrull Tartus Väike-Kaare tänaval kinni sõiduauto Subaru, mille roolis olnud 67-aastasel naisel tuvastati alkoholijoove. Naine peeti kahtlustatavana kinni ning juhtunu osas alustati kriminaalmenetlus.

Kõik sai alguse Tartus asuva Sõbra tänava kaupluse parklast, kus Aunaste oma Subaruga riivas kergelt seal parkinud Nissanit. Avarii tulemused olid vaevumärgatavad, küll aga märkasid kaaskodanikud Subaru juhi kummalist käitumist.

Nissani juht Marianna rääkis, et kui ta parasjagu oma last autosse pani, märkas ta autot enda poole tulemas, kuni käis klõps. "Läksin auto juurde ja nägin, et roolis on naine, kes polnud üldse adekvaatne. Sain aru, et ta on purjus. Ta ei tahtnud midagi teha ja sõitis minema. Me kutsusime siis politsei," rääkis Marianna.

Tartu maakohus mõistis teleajakirjanikule ja endisele riigikogu liikmele Maire Aunastele purjuspäi autojuhtimise eest pool aastat vabadusekaotust tingimisi üheaastase katseajaga. Ekspertiisis tuvastati Aunastel 2,57-promilline joove.

"Kahjuks olime sunnitud Mairega töölepingu lõpetama, sest tema tegu oli väga ränk. Ajalehena ootame avaliku elu tegelastelt eetilist käitumist ning teeme neile etteheiteid, kui nad käituvad vääritult või seadust rikuvad. Sama ootame ka oma ajakirjanikelt. 2,57 promilli on väga raske joove ning sellises olekus autojuhtimine ja avarii põhjustamine on väga raske kuritegu, millele ei ole mingisugust õigustust. Loodan, et sellest saab aru ka Maire ise," ütles Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja Kroonikale.